2013. január 27., vasárnap

Nyílt levél a Gazdatanácsokért

NYÍLT LEVÉL
az Összefogás a Szülőföldért Mozgalom Szóvivőjének

Tisztelt Szóvivő Úr!

Meglepetéssel értesültem egy barátomtól a mai tanácskozásukról, melyen többek között a Gazdatanácsok alakításával kapcsolatos szervezeti lehetőségeket is egyeztetni kívánták.

Mint a Szülőföldért Mozgalom egyik alapítója, s mint a Gazdatanácsok Szövetsége Mozgalom egyik elindítója           
(http://gazdatanacs.blogspot.hu/2013/01/ujevi-felhivas-gazdatanacsot.html,
http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/a-nev-mindegy-a-fontos-a-feladat-1121788, http://www.facebook.com/gazdatanacs.gazdatanacsokszovetsegemozgalom),
egyben a Gazdatanácsok alapítását 2013. január eleje óta koordináló Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZwQO0WHhNEE) és mint az első és 2013. január 7.-ig egyetlen Gazdatanács (Kajászó) jogi képviselője sem kaptam, kaptunk meghívást. Jelzem, ha meghívást kaptam volna a rendezvényre, feltétlenül javasoltam volna a mozgalom egyáltalán nem nélkülözhető szereplőjeként a Kajászói Gazdatanács képviselőjének meghívását is.
Tanácskozásuk napirendjén ugyan nem szerepelt a kajászói események megvitatása, rendezésének lehetősége. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kajászóiak által felderített helyi földbérleti pályázati törvénytelenségek felszámolása és a törvényesség helyreállítása érdekében Egyesületünk bírósághoz fordult – már meg is történt a perben az egyeztetés.

Még 2012 decemberében, miután a Parlament őszi ülésszakának utolsó napján Font Sándor egy képviselői javaslatot, hogy helyi földbizottságok, vagy gazdatanácsok kapjanak jogosítványokat már a jelenlegi földtörvény módosításakor, ha még azt is módosítják, azzal utasította el, hogy nincsenek Gazdatanácsok, tettük közzé újabb, mozgósító felhívásunkat, hogy szervezzék meg magukat a gazdák, amit Karácsony után a Fejér Szövetséggel közös felhívásban tettünk közzé.    
(http://feol.hu/hirek/foldugy-tanacsot-szerveznek-1514179)

Örömmel adunk hírt arról, hogy sorra alakulnak a községi, térségi Gazdatanácsok, nem egy helyen már közreműködésünk nélkül is. Sorra küldik az alakuló jegyzőkönyveket és kitöltött, lepecsételt bejelentő irataikat a megalakulásról. (jegyzőkönyv minta, bejelentő irat). Így is annyi a meghívás, hogy nagy erőfeszítés árán tudunk csak eleget tenni a kéréseknek. Valóban szívesen vennénk a segítséget: a gazdák minél szélesebb tájékoztatása és az önszerveződő tanácsok értesítése érdekében, hogy feltétlen vegyenek részt az országos szövetség alakuló gyűlésén Kajászón (Művelődési Ház), 2013. február 2-án (Gyertyaszentelő Boldogasszony napján) 14:00 órától. (http://gazdatanacs.blogspot.hu/2013/01/forradalom-most-gazdatanacsok-szovetsege.html)

Ezennel örömmel hívjuk Önöket is: lássák, hogyan emeli fel a fejét a magára hagyott gazdatársadalom és támogassák önszerveződésüket nyilatkozataikkal és jelenlétükkel.

Kelt: Székesfehérvár, 2013. január 26.

Üdvözlettel:
Tamási Béláné
a kajászói és az alábbi gazdatanácsok (2013. február 2.-ig) országos képviseletét ellátó
Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése