2013. január 3., csütörtök

Megjelent: Pálos rend a történelemben

Megjelent! Pálos rend a történelemben, TRADITIÓ 2.
nyomtatható változat: Palos_Rend_a_tortenelemben.pdf
 
A pálosok tevékenységéről egykori levelezések alapján idéz a modern humánkutatás ismert alakja, Russell-Wood, s azt tárja fel, hogy Jézus lényegi tanításának – mint pl. az evangelizáció, a megváltás – a "megszelídítés" szerepe lehet az oktatásban. Arról értekezik, hogy hogyan védték a pálosok az őslakos indiánokat az agresszió és a gyarmatosítás ellen. Jól ábrázolja a szerző, hogyan alakul át a végtelen derűlátás az adott pillanatban. Egy új fázisa kerül a rendszerbe a pálosok kiábrándulásának, a kétségbeesésnek és a dühnek adnak hangot. Mert rossz felé indul a gyarmatosítás, arról írnak, hogy a tolerancia hiánya „a Jézusi ajánlatnak” hogyan vet véget, és végül Jézus tanításának missziónálási szemlélete a ráerőszakolás eszközévé válik.

A pálosok nem vettek részt a gyarmatosításban, a tanítást és a közös munkavégzést használják Krisztus tanítása megismertetésének eszközéül, majd később barlangokba meghúzódva – mint a Pilisben – végezték az őslakosság krisztianizálását. 

HU ISSN 1215-9158 
Kiadja: A Bakk Endre Kanonok Alapítvány 
Ára: 4490,-Ft 

A könyvünk további kiadásához szpon-zorokat keresünk. A támogatók nevét a címlap verzióban (Szellemi és anyagi támogatóink) szerepeltetjük. Támogatói jelentkezés esetén a bankszámlaszámunk:

OTP BANK IBAN number: HU
15117634265951588100000000
BIC (SWIFT) code: OTPVHUHB
Magyarországiaknak: OTP BANK 11742173-20164722
Kapható: Az Anima Pult Kft könyvesboltokban. Megrendelhető a 06-20-496-6775 telefonszámom vagy a b.konyv.rend@gmail.com és ahagyomanyorzobolt@gmail.com http://bolthely.hu/hagyomanyorzobolt/id/01875_Palos_Rend_a_tortenelemben 

Kedvezményesen megvásárolható keddenként a Hétvezér Esték előtt és után.
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése