2013. január 25., péntek

Immár harmadszor: Grandpierre Atilla lesz a vendégünk!

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Grandpierre Attila: Az Élő Világegyetem Könyve - könyvbemutató előadás

 
Két nagy sikerű szereplés után ismét Grandpierre Attila - csillagász, a természettudományok doktora, a fizikai tudományok kandidátusa, író, költő, zenész, történész - lesz a Fejér Szövetség vendége.

Ezúttal a 2012-ben másodszor megjelent, az előző kiadáshoz képest többször átdolgozott művét mutatja be „Az Élő Világegyetem Könyve” címmel.

Korábbi ismertetőnket megtalálhatja honlapunkon: Hun vagy Magyar

Az alábbiakat Attila honlapjáról idézzük: http://www.grandpierre.hu

„A könyv egyedülálló vállalkozás az élet és a Világegyetem alapkérdéseinek közérthető, tudományosan megalapozott, az eddigieknél szélesebb és mélyebb alapokon nyugvó megoldására. Választ ad a következő kérdésekre: miért fontos számunkra, hogy élő vagy élettelen a Világegyetem? Örökké élő vagy az ősrobbanásban keletkezett a Világegyetem? Örök az élet, vagy a Földön kémiai úton jött létre az első élő sejt? Az állatvilágból, a majomtól, vagy egy átfogóbb kozmikus életformából ered az ember? Alapjában természeti vagy társadalmi lény az ember? Miért alapvető, hogy a társadalom összhangban legyen a Természettel? Mit mond a természetes világszemlélet az emberi társadalom jövőjéről, milyen jövő vár ránk?

Az emberiség és a Mindenség elméjének összehangolódása megnyithatja az utat a Mindenség magasabb tudatállapotba fejlődéséhez s az ezzel járó kozmikus változásokhoz.”

Az előadás rendkívül izgalmasnak ígérkezik, még azoknak is ajánljuk, akik olvasták a korábbi kiadást, hiszen „szinte mindenben több, tisztább és lényegesen új tudást ad. A kirajzolódó egységes kép még jobban megvilágítja, hogyan fedezhetjük fel magunkban a Világegyetem hajtóerőit és hogyan ébreszthetjük fel a bennünk lappangó életerőt.”

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.

Az előadás ideje: 2013. január 29. (kedd) 18.00-20:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése