2013. január 3., csütörtök

FMH: több mint féloldalasan a földügyről

Régi-új jogintézményt, közbirtokosságot hívnak életre
Földügy: tanácsot szerveznek

2013. január 02., 15:34 szerző: Klecska Ernő/Fejér Megyei Hírlap
Székesfehérvár, Kajászó - Január közepéig mindenhol alakítsanak települési gazdatanácsokat - hívja fel a vidéket az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség.

Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, valamint a Fejér Szövetség arra hívja a vidéki és a települési gazdákat, hogy január közepéig alakítsanak települési gazdatanácsokat, válasszanak képviselőt, képviselőket és február 2-án Kajászón alapítsák meg a települési Gazdatanácsok Szövetségét. (...) - adja meg - valljuk meg: tetszetősen - a felütést a szerző, majd részletesen tudósít több, mint féloldalon - jól visszaadva a Fejér Szövetség december 30.-i sajtótájékoztatóját ... Lásd a forrás oldalon! Az még hagyján, hogy nem talált jobb képet e felhívásunkhoz, csak amin Szabó Rebeka is szerepel. A képet már több változatban is elsütötte, még olyankor is, mikor Rebeka éppen nem volt jelen. A cikk második felében aztán csak nem bírt magával, csak megírta, hogy szerinte mi legyen az olvasók véleménye, oda Rebeka, vagy ide?
A kezdeményezők, bár a protestáló szervezetek mögött  erős euroszkeptikus, nemzeti radikális, néhol pedig kifejezeten szélsőjobbos csoportok is állnak, most egy fortélyos megoldással éppen az egyik európai alapjogra, az  önrendelkezésre hivatkoznak.

Természetesen ehhez hozzászóltunk (mely a cikk után is olvasható a forrásnál) imigyen:

Klecska Ernő Úr!
 
Ön hozta szokásos formáját.
Egyik szemünk kitágul, hogy legalább tudósít, nem elhallgat.
Másik szemünk hunyorog, hogyha teszi is ezt, akkor hogyan.

Nem bírta megállni, hogy képzeteit bele ne fogalmazza a tudósításába? Írja: "protestáló szervezetek mögött erős euroszkeptikus, nemzeti radikális, néhol pedig kifejezeten szélsőjobbos csoportok is állnak". A helyesírási (rendben, gépelési) hibáktól eltekintve az "erős", "euroszkeptikus" és "nemzeti radikális" jelzőket találónak is nevezhetnénk, sőt, köszönhetnénk is.

Valóban nem tartjuk bázisunkat gyengének. Az uniót valóban csak mint a magyar nemzet érdekeivel nem kifejezetten ellentétes szerződéses viszonyként fogadjuk el (ragoznunk úgy-e nem kell, hogy ez nem éppen légből kapott kérdés ma már?!). És valóban "radikális" változásokat sürgetünk nemcsak a föld, haza kérdéseiben, hanem az alkotmányos jogfolytonosság, a megélhetés teremtés, a lakhatás, a kölcsönszerződések, a magyar műveltség és hagyományőrzés, a történelemtanítás, a szakoktatás, a város- és vidékfejlesztés, ... kérdéseiben is.

Figyelmesebben követve híreinket, állásfoglalásainkat, észreveheti bárki, hogy az unióbéli tagsági viszonynál lényegesen nagyobb és egyértelműbb gondnak tartjuk a hatalomban lévők túllihegett szolgalelkűségét, "mammon"-bűvöletét! Úgyhogy semmi fortélyosság nincs ebben sem, avagy ezt is félreérti.

A - talán szándékosan is választott - "protestálás" kifejezés a nyilvánvaló arcátlanságok és törvénytelenségek elleni radikális és világos fellépésre pedig igencsak gyengécske. Milyen jelenetet idéz a "protestálok!" felkiáltás földművelők szájából????!!!!. A "protestáló" és "kifejezetten szélsőjobbos" jelzők használata már sokkal inkább a szerző személyiségére vall, minthogy a tényekre vonatkoznék. A szélsőséges kifejezést vajon a legutóbbi kajászói nagygyűlésen felszólalt - Klecska úr számára tehát az éppen nem szélsőséges és nem szégyen és gyalázatos gyurcsányi módszerek ellen tüntető - "kossuth-tériek" miatt kaptuk-e, vagy a kajászóiakkal együtt érző Nemzeti Gárda miatt, vagy netán a kilakoltatások ellen küzdő Koppány-csoport tagjai miatt? Azaz a kajászóiak, az összefogás szervezők és a székely-kapu- és Horthy-szobor-állításával, a kemenceépítéseivel, a kifejezetten magyar műveltséget támogató közművelődési rendezvényeivel, vásáraival, a három éve heti rendszerességgel zajló Hétvezér Estéivel elhíresült, fáradhatatlanul egy méltó Országzászló-térért és Nemzeti Sírkert és Emlékhelyért és időnként még egy-egy cigányok által tönkrevert, vagy közszolgáltatók, bankok által tönkretett magyar fiatalember egészségéért is küzdő "fejér" szövetségesek? Ha ezek az ügyek szélsőségesek, akkor bizony, Klecska úr, mi vállaljuk ezeket a szélsőségeket LMP-stől, Jobbikostól, Fideszestől, KDNP-stől, Magyar és Nemzeti Gárdástól, Vértes- és Váraljástól, Hatvannégy Vármegyéstől, Koppány csoportostól, Trianon és Horthy Társaságostól, Magyar Szent Koronástól és Világszövetségestől, minden jóravaló, együttműködést teremtő nemű, fajú és hitű szövetségestől, .... és persze még előítéletes tudósítóstól is, szőröstől és bőröstől.

Klecska Úr!
Ez új évben térjen tán vissza arra az útra, hogy úgy tudósít egy rendezvényről, hogy jelen is van (a legutóbbi nagygyűlésről is jobb lett volna, ha saját kútfőből merít, s nem mások véleményét pufogtatja), s akkor nem válik visszaesővé! Az Ön "betegségére" is van gyógyír, ha kívánja.

Találkozzunk inkább, mondjuk legközelebb Kajászón, majd a Botond napi vásáron (látogassa meg 1x, ha már irka-firkál róla), vagy a következő kemenceavatónkon, akkor valóban sikeresebb és boldogabb újesztendők elejébe nézhetünk! Köz-Ősen!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése