2013. március 7., csütörtök

Levelesládánkba érkezett ez is - gondolkodjunk mi mindegy is és mi nem is?!

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Míg mások január elsején az előző napi szilvesztert pihenték, nálunk sírással kezdődött 2013 első napja! S, hogy miért? Mert előtte pár órával került fel a netre az aktuális felsőoktatási felvételi tájékoztató, ahol megdöbbenve olvastuk az alábbiakat -

Nyíregyházi Főiskola: közlekedésmérnök – légiközlekedési – hajózó – szakirány 650 000.-Ft/ év-költségtérítés, illetve az alábbi: „A közlekedésmérnöki [légiközlekedési-hajózó] alapképzési szakon megjelenített önköltség összege a IV - VII. félévekben kiegészül a gyakorlati képzés költségével, összesen kb. 10 millió forinttal.”  

Államilag támogatott képzés nem indul!!! Ekkor levelet írtunk Önnek, aki anno azt mondta, hogy „merjünk nagyot álmodni!” Levelet írtunk, hogy valóban közel 13 000 000 Forintot kellene azért fizetnünk, hogy tanulhasson a Gyerek? Vagy csak véletlenül maradt benne az összeg a tájékoztatóban?  

A minap megérkezett a válasz is.” miszerint Miniszterelnök úr örömére szolgál, hogy a ciklus felén túl, a választások közeledtével egyre többen osztják meg velünk egyértelműen jobbító szándékú, a kormányfői munka segítésére irányuló javaslataikat”… majd arról tájékoztat, hogy az illetékes szakpolitikusnak továbbította levelünket.  

Miniszterelnök úr!
Tudja Ön azt, hogy a mai nappal lezárul határidő a felsőoktatásra való jelentkezések kapcsán? A válasz, legyen az bármi is okafogyottá vált!  

Az Ön miniszterének a sorait idézném: „mindenki tanulhat, aki elér egy bizonyos szintet. Cserébe annyi az elvárásunk, hogy szerezzenek diplomát, és nyilvánítsák ki azt a szándékukat, hogy Magyarországon kívánnak dolgozni”.  
Majd pedig Ön következett: „Aki a felvételin eléri a bekerüléshez szükséges minőségi követelményt, ami jelenleg 240 pont, és utána Magyarországon szeretne dolgozni, az mindenfajta eladósodás nélkül ingyenesen tanulhat főiskolán vagy egyetemen, jelentette be Orbán Viktor”.  

Tudja Ön azt, hogy egy olyan Gyermeknek vette el egy szempillantás alatt az álmait, aki végzős gimnazistaként minden esztendőben kitűnő bizonyítványt hozott, aki felsőfokon beszél angolul, aki a kolontári iszapkatasztrófa után, elsőként kereste meg igazgatóját, hogy gyűjtést szervezzen diáktársaival? Aki a Musica Mansueta fuvolazenekar tagjaként sok szép órát szerzett játékával hallgatóságának? Akinek nem volt igazolatlan órája, aki nem tüntetett, hanem komolyan vette az iskolát? Aki azt hallotta nap, mint nap, hogyha jól tanulsz, bármit elérhetsz, felvesznek, oda ahová szeretnéd?  

Miniszterelnök úr!
Ön ebben a helyzetben mit mondana egy Gyermeknek? Mert én nem tudom, mivel vigasztalhatnám meg! Elfogytak a szavak, az észérvek. Önt idézném, Önnek: „Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül…”  

Végezetül, egy dolgot kérnék Öntől!
Részemre sem kormánya, sem pártja részéről semmiféle küldeményt ne juttasson el a választások közeledtével. Kidobott pénz!

Továbbította a Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése