2013. március 20., szerda

Ludwig Rezső, Drábik János, Borbély Imre és Nagy Bálint szerepelnek a Szent László MTA-n

A Szent László-MTA e heti előadásai

Az év 12. hetén a Szent László Magyarságtudományi Akadémia, mint egyetemes magyar népfőiskola, az alábbi előadásokat szervezi Budapesten, a Magyarok Házában. A hét előadói: Ludwig Rezső A Szent Korona a magyarság életében, jelképrendszere a kopt kultúrában címmel Dr. Drábik János  a most induló Hogyan lehet megoldani Magyarország pénzügyi problémáit? című sorozat bevezető előadásával, majd Borbély Imre A szubszidiáris nemzetstruktúra, a tudásközpontú nemzetépítés paradigmája és annak korlátai, végül Prof. Nagy Bálint Helyzetjelentés a nemzeti vidékstratégia végrehajtásáról címmel tart előadást. Az előadások a világháló segítségével a világ bármely pontján élőben követhetőek. 


17 óra ―  Bartók-terem ― Herman Ottó TársaságSzt.László-MTA ― A Szent Korona a magyarság életében, jelképrendszere a kopt kultúrában. Filmvetítéses előadás. Előadó: Ludwig Rezső kutató, aranyműves

18 óra —  Bartók-terem ― Szt.László-MTA ― Új Honfoglalás ― Hogyan lehet megoldani Magyarország pénzügyi problémáit?előadás-sorozat neves szakértők közreműködésével. VII./I. rész. A bevezető előadást Dr. Drábik János jogász, újságíró, a Szt.László-MTA elnöke tartja.

Március 23., szombat
15 óra ― Arany János-terem ― Szt.László-MTA ― Jövő a Szent Korona jegyében
A Magyarok VIII. Világkongresszusa anyagainak feldolgozása 
I. rész 15-17 óra között A magyar nemzet új meghatározása ― A szubszidiáris nemzetstruktúra. A tudásközpontú nemzetépítés paradigmája és annak korlátai címmel Borbély Imre, az MVSZ Stratégiai Bizottságának korábbi elnöke tart előadást, majd Dr. Drábik Jánossal, a Szt.László-MTA elnökével és Bottyán Zoltán ügyvezető elnökkel folytat beszélgetést a témáról.
II. rész 17.00-19.00 óra között „Nem én kiáltok, a föld dübörög” ―  a földről, vízről, élelemről szóló konferencia tükrében – Helyzetjelentés a nemzeti vidékstratégia végrehajtásáról címmel Prof. Nagy Bálint ny. egyetemi tanár előadása, majd beszélgetése hallgatható, amelyet Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató moderál.

A helyszínen megvásárolható a Magyarok VIII. Világkongresszusának már megjelent első kötete, amelyet a beiratkozott hallgatók 33%-os kedvezménnyel, 2000 forintért vehetnek meg.

MVSZ Sajtószolgálat

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése