2013. március 25., hétfő

Rendületlenül folytatódik a Szent László MTA

A Szent László-MTA e heti előadásai

Az év 13. hetén a Szent László Magyarságtudományi Akadémia, mint egyetemes magyar népfőiskola, az alábbi előadásokat szervezi Budapesten, a Magyarok Házában. A hét előadói: Friedrich Klára  A székely-magyar rovásírás története és elsajátítása című sorozattal, majd Varga István A nemzeti lét dimenziói, különös tekintettel az értékteremtésre címmel, végül Balogh Béla A magyarság szerepe a korszakváltásban címmel tart előadást. Az előadások a világháló segítségével a világ bármely pontján élőben követhetőek.
18 óra —  Bartók-terem ― Szt.László-MTA ― A székely-magyar rovásírás története és elsajátítása. X./VI. Előadó: Friedrich Klára rovásírás kutató
15 óra ― Bartók-terem ― Szt.László-MTA ― Jövő a Szent Korona jegyében
A Magyarok VIII. Világkongresszusa anyagainak feldolgozása 
I. rész 15-17 óra között A magyar nemzet új meghatározása ― A nemzeti lét dimenziói, különös tekintettel az értékteremtésre címmel Varga István közgazdász tart előadást, majd Dr. Drábik Jánossal, a Szt.László-MTA elnökével és Bottyán Zoltán ügyvezető elnökkel folytat beszélgetést a témáról.
II. rész 17-19 óra között a Mindennapi kenyerünk című konferencia tükrében – Balogh Béla út- és hídépítő mérnök A magyarság szerepe a korszakváltásban című előadása, majd beszélgetés hallgatható, amelyet Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató és Fetzer János, a TAHSZ főszervezője, középiskolai tanár moderál.
A helyszínen megvásárolható a Magyarok VIII. Világkongresszusának már megjelent első kötete, amelyet a beiratkozott hallgatók 33%-os kedvezménnyel, 2000 forintért vehetnek meg.
MVSZ Sajtószolgálat
7826/130325

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése