2013. március 20., szerda

Nyilvánvaló már, hogy az NFA másnak nyújt, nem a családi gazdáknak, és nemcsak esélyt!

SAJTÓKÖZLEMÉNY
LMP: Valóban egyenlő eséllyel indult mindenki az állami földekért?
Az LMP adatkéréssel fordul a kormányzati portál működtetőjéhez a Fejér megyei állami földpályázatok közzététele kapcsán, hogy utólagosan megbizonyosodjon ennek szabályosságáról. A kormányzati portálnak (www.magyarorszag.hu) ugyanis tájékoztatást kellene közzétennie minden egyes földbérleti ajánlat kifüggesztéséről, de ennek gyakorlata szinte követhetetlen.

Közfelháborodást váltott ki a Fejér megyei állami földpályázatok során, hogy a 100 hektárt meghaladó bérelhető földek háromnegyede 8 nyertes érdekeltség 24 pályázójához került. A 97 bérleti egység közül ez 71-et jelent. Mivel nagyon kevesek jutottak jelentős méretű állami földekhez, a helyi családi gazdálkodók pedig szinte semmihez, felmerül annak gyanúja, hogy a pályázatok eredményét személyes összeköttetések, kapcsolatok is befolyásolhatták.
A törvény szerint az állami földek haszonbérbe adására és vagyonkezelésbe adására irányuló pályázati felhívásban a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet – mint kiíró – köteles valamennyi pályázó számára egyenlő esélyt biztosítani. A Lehet Más a Politika a kormányzati portál üzemeltetőjéhez fordul a pályázatok kötelező internetes közzététele ügyében, mert felmerül annak lehetősége, hogy nem volt mindenkinek egyforma hozzáférése az állami földpályázatokhoz.
Budapest, 2013. március 19.
Lengyel Szilvia
az LMP képviselői csoportjának tagja

Továbbította Fejér Szövetség Sajtószolgálat

További megyei vonatkozású közlemény: http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/39139/a-bicskei-termeszetkarositas-szalai-magasra-vezethetnek-az-lmp-feljelentest-tesz-az-ugyben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése