2013. március 7., csütörtök

Hasznos tanácsok a Pontát Magyarországra meghívó MSZP-elnöknek

Okos Márton MVSZ-küldött, választópolgár az alábbi nyílt levelet juttatta el sajtószolgálatunkhoz, melyben hasznos tanácsokkal látja el a Victor Ponta román kormányfőt Magyarországra meghívó Mesterházy Attila MSZP-elnököt.

MVSZ Sajtószolgálat
7796/130307

MSZP Kongresszus
Mesterházy Attila elnök úr részére
 Tárgy: nyílt javaslatok a kongresszusi vendégvárás elé.

Tisztelt Elnök Úr!

         A közvéleményhez hasonlóan magam is nagy meglepetéssel értesültem, hogy Ön az MSZP évértékelőjére meghívta Victor Ponta miniszterelnököt, aki az erdélyi magyar anyanyelvi oktatás csorbításával jutott hatalomra… Nekem ez azt is üzeni, hogy kolozsvári bocsánatkérése után, melyet miskolci párttársai összjátékban Szanyi kapitánnyal sikeresen nulláztak le, most jön az újabb nagy dobás.

            Például V. Ponta barátjával, a román testvérpárt elnökével, közösen kérnek bocsánatot Kisné Portik Irén kulturális felelőstől, Borsos Gézától, a Székely Nemzeti Tanács alapító alelnökétől és a többi Wass Albert emléke miatt zaklatott gyergyóitól, a zászlóügy miatt zaklatott minden székelytől, mely zaklatások a rossz emlékű Ceasescu diktatúrát idézik föl az immár EU tag Romániában.

            Biztosan könnyű lesz meggyőzni barátját, ha ismerteti vele a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Ön által kiadott nyilatkozatot, és felvilágosítja, hogy: Wass Albert írót a háború után a győztes szovjet szuronyok árnyékában hatalomba ültetett román „népi” bíróság ítélte háborús bűnösnek. Emlékezteti barátját, hogy azóta azt az egész bolsevik-szovjet-kommunista rendszert ideológiástól együtt dobták ki a szemétdombra egész Közép-Kelet-Európában. Így a román nép is 1989-ben, megdöntötte ezt a nemzeti kommunista diktatúrát, legfőbb vezetőit pedig halálra ítélte, és ki is végezte. Wass Albert író a háború után az USA-ba emigrált, ahol békében élt, és folytatta írói munkásságát. Az is köztudott, hogy egyik fia NATO tábornok lett. Annak a NATO-nak, melynek jelenleg Románia is a katonai szövetségese. Vagyis a második világháborút megnyerő szövetségesek vezető nagyhatalma – az USA – menedékjogot adott a Vörös Hadsereg védelmében tevékenykedő román „népi” bíróság által elítélt, és a kommunista diktatúra által üldözött írónak. Ha barátja ezután is makacskodna, amit aligha hiszek, de ha mégis kötné az ebet a karóhoz, kérdezze meg tőle: „Nézd barátom! – El tudod te azt képzelni, hogy Ion Antonescu marsall, –  akit Mihai király parancsára tartóztattak le, majd háborús bűnösként végeztek ki –, Amerikában békésen irogatja emlékiratait, miközben fia NATO tábornok?”

            Tisztelt Elnök Úr! Végül, mint az Ady Endre által megcsodált Kalota parti „pompás magyarok” egyik leszármazottja, volna Önhöz, mint a legzajosabb antifasiszta, antirasszista, antináci párt elnökéhez egy szerény kérésem. Kérem alábbi javaslatom továbbítását V. Ponta barátjának. Ez nagyban segítené Románia euroatlanti csatlakozásának kiteljesedését (schengeni csatlakozás stb.). Romániában az összes, Octavian Goga író nevét viselő utca, tér, intézmény nevét cseréljék le Ady Endre nevére. Az összes O. Goga szobrot cseréljék Ady Endre szoborra az alábbiak miatt: Octavian Goga író miniszterelnöksége alatt, amely alig 44 napig tartott (1937. december 28-tól 1938. február 10-ig), de arra elég volt, hogy meghozzák Románia első zsidó törvényét 1938 januárjában 169 számú törvényerejű rendeletként, melyet O. Goga és belügyminisztere írt alá, megszegve ezzel Románia alkotmányát és nemzetközi szerződéseit. Ez a törvény előírta a Romániában élő zsidók állampolgárságának felülvizsgálatát. Rövidesen 225000 zsidót meg is fosztottak román állampolgárságától, megnyitva az utat a további zsidóellenes törvényeknek és pogromoknak, a nácik által soha meg nem szállt Romániában. Továbbá az antiszemita O. Goga félmillió romániai zsidót készült kitelepíteni Madagaszkár szigetére. (forrás: internet, Wikipédia) Korai halála (1938. május 7.) nemcsak ebben, de valószínűleg háborús bűnösként történő elítélését is megakadályozta. S azt se felejtsük el, hogy O. Goga második felesége, Veturia Muresan énekesnő Ion Antonescu-val nemcsak jó kapcsolatot ápolt, de rendszeresen elkísérte azt a Hitlerrel való találkozóira, „tolmácsként”. Végül még egy kevésbé ismert tény: O. Goga fordította románra Hitler Mein Kampf-ját. Mégis Wass Albert a háborús bűnös mai napig Romániában.

            Kérje meg barátját, az MSZP testvérpártja elnökét, Románia miniszterelnökét, hogy haladéktalanul szüntesse meg a kettős mércét a romániai kulturális és közéletet illetően, mert ez nem EU konform, de főleg nem tisztességes. Március 15-e közeledtével pedig emlékeztesse őt Nicolae Balcescu, a havasalföldi román forradalmár, történész és államférfi 1851-ben, párizsi emigrációjában tett vallomására: „Való igaz, és saját magam is láttam a szégyentől pirulva, hogy a románok a szabadságért a legalávalóbb, legkegyetlenebb és legelavultabb zsarnokság zászlaja alatt küzdöttek. Az is igaz, hogy a románok hagyták magukat becsapatni az osztrákoktól, akik kihasználták hősiességüket.”

            Budapest, 2013. március 7.                               Okos Márton, választópolgár

1 megjegyzés:

  1. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sSms5QWytDE

    VálaszTörlés