2013. március 16., szombat

Ízig-vérig felsővárosi lesz a 165. Hétvezér Est

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Sükösd Gézáné Schuller Erzsébet: Janka és József titka - felsővárosi tündérmesék

Schuller Erzsébet
Felsővárosi pár
Sükösdné Schuller Erzsébet, nyugdíjas könyvtárvezető, írónő lesz a 165. vendége a Fejér Szövetség Hétvezér Esték előadássorozatán.

Székesfehérvár - Felsőváros krónikása, a „Felsőváros jussa” című könyvében, nagy szeretettel, szorgalommal, alapos gyűjtőmunkával dolgozta fel a városrész lakóinak ünnep- és hétköznapjait. Különösen nagy figyelmet szentelt élő és feledésbe hullt hagyományaiknak. A kötet 2003-ban jelent meg, akkora sikere volt, hogy 2006-ban a bővített kiadás is napvilágot látott. A szerző újabb érdekes, szép romantikus, nosztalgia-kötettel lepte meg a felsővárosiakat és minden érdeklődőt, a Janka és József titka alcíme: Szerelmes levelek, képeslapok és versek. A szerző egy kántor-karnagy és egy óvónő szerelmi levelezését osztja meg az olvasókkal és történetükön keresztül megismerhetjük a múlt század eleji felsővárosi hagyományokat, szokásokat.

Szeretettel várunk mindenkit, (nemcsak felsővárosiakat) erre az estére, ahol a könyvbemutatón, beszélgetésen felül egy József napi meglepetést is tartogat számunkra az előadó.

Forrás: FMH online 2012.12.11.

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje:
2013. március 19. (kedd) 18.00-20:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése