2015. február 26., csütörtök

260. Hétvezér Est: "Az ÉLETISKOLA" Hintalan László János előadása a szerves nevelési-oktatási rendszerről

Ha kedd, akkor Hétvezér Est… 
Hintalan László János: AZ ÉLETISKOLA - az élet iskola


Beteg társadalomnak sajnos beteg az oktatási rendszere is. Az iskolában egyre többet tanulnak és egyre kevesebbet tudnak a diákok. Ami keveset tudnak abban is bizonytalanságban tartja őket a rendszer. Muszáj nekünk tétlenül néznünk azt, ahogyan a "közoktatásban" mentálisan sérülnek a gyermekeink? 

Milyen lehetőségei vannak azoknak a szülőknek és gyermekeiknek akik a félelemalapú oktatási rendszerből ki akarnak törni mert egészséges, egyenes gerincű utódokat kívánnak nevelni? 

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Fejér Szövetség most induló Oktatási Tagozata, amelynek első előadója Hintalan László János tanár úr, aki az Életiskola rendszerről fog beszélni. Az ÉLETISKOLA  a családi, az iskolai és a szabad-művelődési tanulási  formát egységben kezelő, szerves nevelési-oktatási rendszer. Egyszerű tanácsok szülőknek, tanítóknak. Milyen módon kívánja kiegészíteni a megszokott oktatási szerkezetet az Életiskola szemlélete? 


Teljesség-törvények 
Tér, Idő, Iskolarendszer, Tankötelezettség, Névadás, Életkor, Létszám, Társadalom, Nemiség, Ki határozza meg a tananyagot?, Ki tanítson?, Idő/2, Tudásátadás/1, Tudásátadás/2, Aktivitás, Nemzethez kötődés, Világkép 

Tantárgyak, életszerű példák 
Anyanyelv, Írás, Olvasás, Számtan, Környezet, Torna, Ének-zene, Háztartási ismeretek, Technika, Családi nevelés, Történelem, Fizika, Kémia, Földrajz, Biológia, Idegen nyelv

Hintalan László János vetített-képes előadása.

Az előadás ideje: 2015. március 03. kedd 18 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Miss Tee Teabolt, 
Ady Endre. u. 32. I. em.

Fejérszövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése