2015. február 23., hétfő

Zsúfolásig telt a Bartók terem az MVSZ székházában február 21-én

Magyarok, ha tanácskoznak - Igény országos összefogásra

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2_LWXFKj0Dc
Első rész összefoglaló felvétele
a képre kattintva megtekinthető
https://www.youtube.com/watch?v=-EY-TN_v2oY&feature=youtu.be
Király B. Izabella beszéde a képre
kattintva megtekinthető
Szombaton, február 21-én huszonegy közösség – közöttük több MSZ-szervezet – közel száz küldötte tanácskozott Budapesten, az MVSZ Magyarok Házában, és fogadott el egy Béke-kiáltványt, amelyhez támogató aláírásgyűjtésbe kezdtek. A Béke-kiáltvány így hangzik:
Alulírottak egyetértünk a Magyarok Világszövetsége elnökségének Nyilatkozatával, amely kimondja, hogy Ukrajnának nincs sem erkölcsi sem jogi alapja véráldozatot követelni Kárpátalja magyarjaitól, és tiltakozunk az ott kibontakozó háború ellen. Elutasítunk minden erőszakot, és követeljük, hogy a magyar katonákat hozzák haza külföldről, a külföldieket vigyék el tőlünk!

Aláírásgyűjtő ív a Békekiáltványhoz letölthető INNEN

A tanácskozást a helyi kisközösségeknek egy az MVSZ védőszárnya alatt megszülető országos összefogása előmozdításának szándékával kezdeményezte a székesfehérvári Sajó Mária és baráti köre.


Az egybegyűltek bemutatkoztak és ismertették törekvéseiket. A felszólalásokban visszatérően szerepelt a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása iránti igény. Ugyanakkor nyomatékkal esett szó a reális háborús fenyegetésről. A tanácskozás kezdeményezőinek szándéka szerint a jelenlevők megegyeztek a fent ismertetett Béke-kiáltvány kibocsátásában, és elhatározták, hogy a településeiken valamint a világhálón aláírásokat gyűjtenek. Az aláírásokat országosan egyazon napon, Március 15. előestéjén átadják településük polgármesterének, azzal a kéréssel, hogy továbbítsák Magyarország kormánya felé.

https://www.youtube.com/watch?v=-EY-TN_v2oY&feature=youtu.be
Felvételek a képekre kattintva megtekinthetők
A közel hat órát tartó fórumon a szervezők kérésére jelen volt a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós, aki az MVSZ szerepét, értékendjét és alapszabályát ismertette, válaszolt a felmerülő kérdésekre, és a rendezvény végén értékelte az elhangzottakat.

A magánemberként jelenlevő Király B. Izabella hat tételben fogalmazta meg azokat a kérdéseket, amelyekben „egyet kéne értenünk, ahhoz, hogy összefoghassunk”: az EU, a NATO, az adósság-szolgálat, Trianon, a hazai cigányság és a zsidóság. Háromperces felszólalása ide, vagy a képre kattintva tekinthető meg.

A tanácskozók között olyan országosan ismert szereplők voltak, mint Bene Gábor, a hírhálós Kovács János, Orbán József, Orosházi Ferenc, Orosz Mihály Zoltán, Publik Antal vagy a földügyek elszánt harcosa Tamási Béláné. Betegsége miatt távol maradt Dr. Boór Ferenc, aki levélben üzent a jelenlevőknek, amelyet az ülésvezető felolvasott:
"Harcos kiállás a magyar érdekek mellett társadalmi szervezetek nélkül nem lehetséges. Én nem tudom, hogy milyen szövetségeket kell kötni még, milyen szervezeteket kell alapítani még ebben az országban, hogy rádöbbenjünk, hogy a Magyarok Világszövetsége létezik.

Csatlakozzanak megmaradt anyagi, közösségi és társadalmi erejükkel a Magyarok Világszövetségéhez és legyen az MVSZ a helyi közösségek országos, sőt, határokon átívelő elvi és mihamarabb együtt cselekedni képes közössége!
Ezt üzenem a jelenlévőknek, ha még nem jutottak el a végkövetkeztetésre, akkor ennyi az, amit jelen esetben megtehetnek Magyarország, s a Magyar Nemzet érdekében, de gyorsan, azonnal, amilyen gyorsan csak lehet.”
Fotók és videó: Kőszegi M. László

MVSZ Sajtószolgálat
8539150222


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése