2015. február 24., kedd

Levél a Szövetséghez - otthontanuló program

Kedves Szövetségi Tagok!

     Amint azt a beharangozóban olvashatták, hamarosan elindítjuk az Otthontanuló Kamaszok Hétvégéje program sorozatot.
    Havonta három napunk lesz a gyerekekkel arra, hogy az élet iskoláját járjuk. Az otthontanuló gyerekeknek iskolás társaikhoz képest több idejük marad arra, hogy kapcsolatba kerüljenek olyan felnőttekkel, akikre szüleiken kívül felnézhetnek, akik példaképpé válhatnak számukra, akiknek hivatástudatát, lelkesedését látva kialakulhat bennük az elképzelés, mivel szeretnének foglalkozni a jövőben. Az iskoláztatás, vitathatatlan eredményei mellett sokszor nem ad kielégítő lehetőséget, időt a gyerekeknek arra, hogy valódi élményeket szerezzenek az életből, illetve, hogy a kortársaik mellett kapcsolatot alakíthassanak ki felnőttekkel.

     Sokak számára még a szüleik munkahelye is csak egy megfoghatatlan titok. Ha vannak is különböző munkahely látogatások, iskolai tájékoztatók a munka világából, helyettesíthetik-e azt, amikor egy gyerek közvetlen kapcsolatából, esetleg barátságából ismerkedhet meg egy-egy életformával, életúttal, amit azután szenvedélyesen el akar sajátítani? Ez óvodás korban, a kukás autó, vagy a mentő bűvöletében szinte ki is merül. Nem is olyan régen a gyermek szerves része volt a társadalomnak, játszva szívta magába a tudást a felnőttek körül sertepertélve, lehetősége volt kipróbálni, azt, ami szembejött vele.
     Olyannyira természetessé vált számunkra, hogy a hétköznapokon reggeltől délutánig a gyerekek az iskolában vannak, hogy elképzelhetetlen egy műszak gyerekek körében a pékségben, a tervezőasztal mögött, vagy amint épp nyélbe ütünk egy előnyös üzletet. A gyereknek semmi keresnivalója a komoly munka világában - gondoljuk.
     Miután a gyerekeknek manapság alig, vagy szinte egyáltalán nem nyílik alkalmuk arra, hogy a felnőttek életébe bepillantást nyerjenek, ezt a hiányt igyekszünk pótolni. Ebben tudnának Önök hatalmas segítségünkre lenni!
     Amint úgy látják, hogy következő tevékenységüket szívesen végeznék fogékony kamaszok körében, esetleg még jól is jönne egy pár segítő kéz, írhatnának nekünk, s mi szívesen részt vennénk a munkájukban! Ha akad Önök között, aki eljönne beszélgetni, előadást tartani nekünk, mindarról, amit csinál, amit gondol az életről, és aki örömmel válaszolna őszinte kérdésekre, szintén szeretettel látnánk kerek asztalunknál!  
     Igyekszünk a hétvégék időpontjáról, kis csapatunk aktuális érdeklődési területeiről, programjairól számot adni a Fejér Szövetség honlapján egy, az oktatással foglalkozó rovatban. ,
     Megtisztelő figyelmüket előre is köszönjük, a gyerekek nevében:

Láposi Gabriella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése