2015. február 12., csütörtök

Az MVSZ elítéli a kárpátaljai magyarok háborús besorozását

A Magyarok Világszövetsége elítéli a Porosenko, ukrán elnök által meghirdetett  kijevi, háborús mozgósítást, különösen a kárpátaljai magyarok ágyútöltelékként való besorozását egy olyan konfliktusban, amelyhez az égvilágon semmi közük nincsen.

Az MVSZ emlékezteti az ukrán állam vezetését, hogy ő maga indított fegyveres támadást Donbasz önrendelkezési szándékát megfogalmazó orosz lakossága ellen – amiért történelmi felelősség terheli.

Üdvözöljük Zaharcsenko, donyecki elnök bejelentését, miszerint a kényszerrel besorozott magyarokat nem tekintik ellenségnek.

Felhívjuk Magyarország kormányát, hogy vegye védelmébe Kárpátalján élő magyar állampolgárait.

Üdvözöljük a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik megmozdulását a kárpátaljai magyarok háborús besorozása ellen.

A Magyarok Világszövetsége elsőszámú alapelvének tekinti az önrendelkezés elvét, és a Magyar Békekör tagjaként aktívan fáradozik Európa és a világ békéjének megőrzésén.

                                                                                                          A Magyarok Világszövetsége

Korábban írtuk:MVSZ Sajtószolgálat
8528/150212


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése