2012. január 11., szerda

Baji Béla tart előadást a fejéreknek a 110. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor "Hétvezér Est"
Baji Béla: A permakultúra és önellátó gazdálkodás
2012. január 17. 19 óra, Székesfehérvár, Királykút (Mikszáth Kálmán út 25.) 

A Fejér Szövetség Hétvezér Esték előadássorozatának 110. vendége Baji Béla, a Permakultúra Szövetség elnöke.

Amiről eddig csak beszéltünk, hogy közösségünkben megszervezzük az önellátó gazdálkodást, az most, a jelek szerint valóban megvalósul. Ehhez hívtuk meg előadónkat is, Baji Bélát, akinek az ebben a témában megírt "Önfenntartó biogazdálkodás - Permakultúra" című könyve olyan sikeres volt, hogy pillanatok alatt elfogyott.

Permakultúra

Néhány gondolat Baji Béla honlapjáról:

"...A permakultúra alapgondolatát az ausztál Bill Mollison, és David Holmgren publikálták az 1970-es években. Az a meggyőződés sarkallta őket, hogy ha az emberi társadalom továbbra is ilyen mértékben folytatja a Föld tartalékainak fölélését, akkor el fogja pusztítani az élővilágot, és önmagát is. A permakultúra megoldásként a természetben zajló ökológiai folyamatok minél teljesebb érvényesítését javasolja az ember élőhelyén, és szükségletei megtermelése során. Hangsúlyozza az fogyasztás drasztikus csökkentésének, az energiamegtakarításnak, és a természetből való "házi" energianyerés különféle módozatainak fontosságát. 

A permakultúrával megismerkedve az ajánlott módszerek természetszerűsége, szellemessége, és szépsége annyira megragadott, hogy úgy gondoltam, ha ennek csak a fele is megvalósítható, már érdemes kipróbálni. Éppen húsz éve kísérletezek. Most azt mondom: legalább a fele megvalósítható."
A permakultúra virága-világa
Az előadás helye: Királykút, Szfvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. január 17. (kedd) 19.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése