2012. január 31., kedd

Földről és vízről a nemzet iránti felelősséggel

Teljesen megtelt az MVSZ székházának Bartók terme, ahol parázs hangulatú rendezvényen mutatták be Tanka Endre és Molnár Géza Nem én kiáltok, a föld dübörög… című tavaly, az év végén, a Kairosz Kiadónál megjelent könyvét. A könyv megjelenését üdvözölte Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, aki ezt a művet minden magyar politikus és közéleti ember kötelező olvasmányává tenné.

A könyvnek vizekről szóló részét, melyet Dr. Molnár Géza Tisza-kutató írt, Hetesi Zsolt asztrofizikus ismertette, majd a szerző részletezte. A sziporkázó, rendkívül emelkedett felszólalások éles fénybe helyezték Magyarország vízügyeit, különös súllyal utalva a vízkincs szennyeződésére és folyamatos apadására. A szerző állítása szerint a Magyarországra érkező vízmennyiséget évtizedek óta meghaladja az ország területéről elfolyó vízmennyiség, ami az Alföldön már az elsivatagosodás veszélyét hordozza magában.


A könyv nagyobb részét kitevő földügyeket prof. Dr. Körmendy Béla ny. állatorvos vezette fel, majd a szerző, prof. Dr. Tanka Endre bontotta ki. Tanka Endre elmondta, hogy szívvel-lélekkel támogatja a kormány meghirdetett földprogramját, amelyből azonban kevés valósult meg. Ezért a könyv címe József Attila drámai erejű sorával hívja fel a figyelmet a magyar anyaföld veszélyeztetettségére. Jóllehet a szerző a kezdetektől foglalja össze a magyar földdel kapcsolatos, a magyar történelem során kialakult írott- és szokásjogot, mostani veszélyeztetettségében a magyar földet mégsem a Szent Koronára, mint minden tulajdon forrására való hivatkozással védené meg, bár hasonló ősiségre hivatkoznak például a britek. Az általa e könyvben felvázolt nemzeti értékrend szerinti teljes földprogram az uniós jogra épít, aminek a lényege, hogy minél több termőföldet mentesítene a szabadon forgalmazható minősítés alól. Hogy Magyarország ezzel a lehetőséggel mennyire nem élt, azt bizonyítja az a tény, hogy az országra oly jellemző és kimondottan mezőgazdasági termelésre létrejött tanyavilágot szabadon adható-vehető ingatlanként kezeli.

A szinte véget nem érően sorjázó hozzászólásokat és kérdéseket Patrubány Miklós nyitotta meg, bejelentve, hogy ennek a könyvnek az anyagát felveszi a Szent László Magyarságtudományi Akadémia oktatási programjába, miként a majdani Magyarságtudományi Egyetem tananyagába is. Felkérte Dr. Tanka Endrét, hogy a Magyarok Világszövetsége Földbizottságával és szakembertársaival közösen szervezzenek az augusztusban sorra kerülő Magyarok VIII. Világkongresszusa keretében egy konferenciát, amelyet teljes mértékben a magyar föld és víz ügyének szentelnek.

MVSZ Sajtószolgálat
73925/120126

1 megjegyzés:

  1. Aki kivágja a fát, és, vagy nem ültet azonnal: az gyilkos!!!
    Lásd még: Földünk biológia élete... Molnár R

    VálaszTörlés