2012. január 19., csütörtök

111. Hétvezér Est: Hun vagy Magyar? - az Édentől Keletre (későbbre került)

Ha kedd, akkor Hétvezér Est

Obrusánszky Borbála: Az Édentől Keletre – avagy a „Hun-Magyar rokonság bizonyítékai” előadás folytatása (2. rész)
 

2012. január 24. 19 óra, Székesfehérvár, Királykút, Mikszáth Kálmán út 25. (az estről felvétel készül)

Obrusánszky Borbála, a belső- és kelet-ázsiai szkíta-hun műveltség egyik legavatottabb szakértője lesz ismét a Fejér Szövetség előadó vendége. Munkásságát az előző előadása előtt több bejegyzésünkben is bemutattuk, részletek itt olvashatók:


A címből is kitűnik, hogy a Hétvezér Esték sorozat 111. előadása a kutató tavalyi, hasonló című előadóestjének a folytatása is lesz egyben, azaz további adatokkal támasztja alá a hun-magyar rokonság bizonyítékait.

Ez alkalommal azonban már nem csupán a Káliz- avagy Kaspi-tó vidékéig, hanem a belső- és kelet-ázsiai sztyeppei területeken keresztül az Ordosz-fennsík, sőt a koreai öböl területéig terjedő összevetésekkel, leletekkel, orosz, kínai, francia és mongol kutatási eredményekkel támasztja alá állítását, hogy a szkíta-hun-magyar műveltség többezer éves sztyeppei rokonságban fejlődött a Kárpát-medence magyarságának műveltségével, amely műveltség azonban nem egy birodalmat, hanem birodalmak sorozatát alapozta meg hol kisebb, hol nagyobb területeken, ám mindig a helyi adottságoknak megfelelő emberi és környezeti fejlődéstörténetbe illeszkedő műveltségeket teremtve.

Avagy válaszol arra is, hogy miért is tart fél Ázsia lakossága legnyugatabbra élő rokonoknak minket?

Az előadás helye: Királykút, Szfvár, Mikszáth Kálmán út 25
Az előadás ideje: 2012. január 24. (kedd) 19.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése