2012. január 3., kedd

"Szélső balliberális" tüntetésre gyűltek a ripacsok

Az alábbi MTI hír jár körbe a hírszolgáltatók világhálós oldalain, miközben a HVG hasábjain képgaléria tudósít a "mindentelsöprő" eseményről:

Demonstráció az ˝Operaház narancsos fantomjai ellen˝

Az alaptörvény és a sarkalatos törvények visszavonását követelték az operaház közelében hétfő este a civil szervezetek és "demokratikus ellenzéki pártok" szervezésében tartott budapesti demonstráció résztvevői

mti - 2012.01.02. 11:11 frissítve: 1 órája és 31 perce
forrás: http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/demonstracio_az_operahaz_narancsos_fantomjai_ellen/2257038/

forrás: HVG
Összefoglaló (a cikkből)

"Tüntetés az Operánál - Az alaptörvény és a sarkalatos törvények visszavonását követelték a demonstrálók

Az alaptörvény és a sarkalatos törvények visszavonását követelték az operaház közelében hétfő este a civil szervezetek és "demokratikus ellenzéki pártok" szervezésében tartott budapesti demonstráció résztvevői, közvetlenül azelőtt, hogy a dalszínházban ünnepi gálaestet rendezett a kormány az alaptörvény hatálybalépése alkalmából. ... "

Felszólaltak: Ripp Zoltán történész, Iványi Gábor metodista lelkész, Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke aki olyat állított, ami ha igaz is lenne, akkor - bizony mondom - társra találna bennünk még Orbán Viktor is és a fidesz, nevezetesen: "rendszeresen azzal kérkedik, ő és alaptörvénye a magyar szellemet képviseli, pedig ez nem igaz. ... legfeljebb Horthyra mutat".

"... Az MTI tudósítói az ellenzéki pártok képviselői közül mások mellett Mesterházy Attilát, az MSZP elnök-frakcióvezetőjét, Nyakó István, Szekeres Imre és Szanyi Tibor szocialista képviselőket, Karácsony Gergelyt, az LMP frakcióvezető-helyettesét és Bokros Lajost, az MDF európai parlamenti képviselőjét látták. Ott volt a tüntetésen Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció vezetője. ..."

Egy korábbi bejegyzésünk továbbra is érvényes.

Ehhez a felvonáshoz pedig az FMH tüntetésről szóló cikke után a következő bejegyzésünk született (forrás FMH):

Az egyik az operában, no meg a parlamentben többség,
a másik a parlamenten kívül is, az utcán is, azaz lelkében bolsevik,
de mindkettő kevés, kevesebb már, mint a néhai "mensevik".

Az egyik a 49/20-asra alapozott alakítmányát ünnepelteti,
a másik a 49/20-asra alapozott "sosem volt jogos" köztársaságát éppen a jogra hivatkozva követeli,
de mindkettőt csak a saját hatalmi szerepe érdekli, s egyik sem tud a "sztáliniról" leszakadni, a sajátjához visszatérni.

Az egyik képtelen a társadalomnak igazat mondani, féli azt megosztani,
a másik már azt sem tudja, hogy mikor hazudik, de a népre hivatkozik,
s az igazságot egyik sem az egészséges nemzetben keresi.

Az egyik azt hiszi, hogy nemzeti, hogy érti, mi az a nemzeti,
a másik a nemzetet sérti, vagy ha érti, azt gyűlöli, féli,
és egyik sem képes a nemzettel szót érteni, hitet kovácsolni.

Az egyik azt hiszi, elhiszi, hogy az országot vezeti,
a másik azt kérdi: "ország, az mi, hiszen minden üzleti",
azaz egyik sem képes hazát teremteni, a földet és vizet megtartani.

Hazát azok fognak majd itt újra teremteni, akik képesek lesznek ebből a mókuskerékből kitekinteni, kiugrani és magyar királyságot, a teremtő magyar emberek királyságát, a jog szerint is utolsó jogos államiságra alapozott egészséges rendszert építeni, idegen helyett magyar iskolaszékeket, jogszolgáltatás helyett igazságszolgáltatásra alapozott magyar törvényszékeket, a kórok házai helyett magyar egészség székházakat alapítani, építeni és teremteni.

Hosszú vajúdás lesz, de lesz!

Öntudatra ébredt magyarság nélkül nincs megoldás, csak gyarmati, európai, vagy páneurópai, vagy amit akarnak azok, akiktől a megoldást várják a "mit tudsz tenni" népek (már nem magyarok, csak laknak, élnek).

Elkezdődött (avagy imigyen folytatódik). Ennyi.

Ébresztő "földi"!
Közéletet közembereknek kell élni, azt nem lehet fizetett politikával helyettesíteni, s nem elég szíre-szóra, síppal, dobbal léha-néha összeverődni!

Ferenc
a Fejér Szövetség
(több független, államilag nem támogatott, arra egyre kevésbé rászoruló szervezetek és személyek együttműködő szövetsége) nevében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése