2012. augusztus 2., csütörtök

Emlékeztető: a legfőbb kérdés most a föld!

Kormányzati célokkal ellentétes eredményekhez vezető NFA földbérleti pályázati  rendszer és elbírálási gyakorlat.
Társadalmi vitát és egyeztetést hirdető, azonban azt nyilvánvalóan mellőző földtörvény tervezet beterjesztése a parlamentbe. Ezek azok az események, amelyek odavezettek, hogy újra látogatást tettek a fejérek a Köztársasági Elnöki Hivatalban.

Többen érdeklődtek aziránt, hogy miért is és milyen eredmény reményében kértünk meghallgatást újra a Köztársasági Elnök Hivatalban (vonatkozó korábbi bejegyzésünk: Két év után újra a Köztársasági Elnöki Hivatalba látogatnak a "fejérek).  Van-e egyáltalán értelme, hogy teljesen világos és jogos társadalmi felvetésekkel egyeztető, avagy inkább figyelmeztető, tájékoztató megbeszéléseket folytatunk a számunkra egyre inkább csupán "regnáló", azonban rólunk csak a választási kampány sikere szempontjából tudomást venni akaró, minket többnyire törvényi előírások és kötelezettségek megszegését is vállalva válaszra sem méltató hatalom képviselőivel?

Válaszunk legyen ez az emlékeztető, amely a napokban érkezett meg hozzánk Dr. Gróh Gáspár társadalmi igazgató részéről a mintegy kétórás megbeszélésről.




A mi dolgunk, akik arra szerveződtünk mintegy két évvel ezelőtt, hogy hathatós társadalmi ellenőrzést hozzunk létre a mindenkori hatalommal szemben, azaz a Fejér Szövetség dolga az, hogy megtegyünk mindent, amit törvényesen lehet. A hatalom képviselőinek felelőssége pedig az, hogy tisztességgel végezzék közszolgálati feladatukat, s ha visszaélések és szabálysértések történtek, vagy annak leghalványabb, de kézzelfogható gyanúja merül is csupán csak fel, akkor tegyék meg a szükséges lépéseket.

S, hogy a folytatás, a következő lépés mi lesz? Azt bizony nem feltétlenül mi döntjük el. Hogy mi lesz a következménye annak, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium és az NFA továbbra is úgy tesz, mintha nem történtek volna súlyos szabálysértések a földbérleti pályázatok elbírálásakor Fejér megyében? Kiszámíthatatlan, s nem csupán választási kampányt befolyásoló történet, ebben legyen mindenki biztos, aki ismeri valamennyire a Fejér Szövetséget.

Mi megtettük figyelmeztető lépéseinket az egyetlen négyzetcentiméternyi földhöz sem jutó válvölgyi, kajászói, lepsényi, csákvári családi gazdaságok, földművesek érdekében és nevében.

Folytatás is várható
2012. augusztus 17-én Budapesten, a Magyarok Házában,
az MVSZ VIII. Világkongresszusának keretében "Nem én kiáltok, a föld dübörög"
címmmel meghirdetett földügyi értekezleten

és szeptemberben itt, Fejér megyében és ott, a földtörvény tervezet vitáján, a parlamentben.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése