2012. augusztus 29., szerda

Tüntetés Fehérváron az indokolatlan rendőri megszállások ellen

2012. augusztus 30-án (csütörtökön) 18.30 perctől tüntetést jelentett be a székesfehérvári HVIM és Csókakővel együtt érző barátaik a székesfehérvári Zichy-liget azon szakaszára, amely a Fejér Megyei Rendőrkapitányság előtt terül el.

Mint tudvalévő, az elmúlt hétvégén Csókakő polgármesterét sem  tájékoztatva, vagy figyelmeztetve - magyarázatot sem előzetesen, sem utólag nem adva - szállta meg és zárta le minden arra utazó előtt 300 rendőr Csókakőt. A példátlan elhárítási (mit is?) akcióra a mai napig sem adtak választ, de sikeresnek minősítették a mindenkit vagy megdöbbentő, vagy megmosolyogtató akciójukat.

Pedig az, hogy hivatalos szervek egy települést minden magyarázat nélkül, valós veszélyre okot felmutatni képtelenül  majd egy napra elzárjanak a látogatóktól, minden, csak nem helyénvaló. Vajon nem szállják-e meg most Székesfehérvárt a polgármester tájékoztatása nélkül, mert néhány jóérzésű megyei polgár véleményt nyilvánít erről az indokolatlan hadgyakorlatnak gyenge, azonban erőfitogtatásnak valóban sikeres rendőrségi akcióról.

Van-e még valaki, aki elhiszi, hogy nem az volt a rendőrségi akció célja, hogy ellenszenvet váltsanak ki Csókakőn belül is kívül azokkal szemben, akik évek alatt Csókakőből az - Alaptörvény "Nemzeti Hitvallásában is rögzített" - 1944. március 18.-ig alkotmányos Magyarország egyik zászlóvivő települését hozták létre!

A rendőrség - véleményünk szerint - nagyon is jól tudta, hogy nem lesz ott semmiféle bűncselekmény. A cél nem is annak megakadályozása volt, hanem annál sokkal egyszerűbb:

MEGFÉLEMLÍTÉS

Ajánljuk mindenkinek a megboldogult Cseh Tamás egyik - Ady versre írt - dalát, melynek mondandója (Ady versének utolsó két szava) nagyszerűen csak ez:

NE FÉLJETEK!

Ady Endre: Ének Aratás Előtt

Hamu alatt parázsló harag,
Ökölbe szorult, rázó kezek,
Irgalmatlan, dühös kiáltás,
Közeleg az ünnepetek.
 
Aratásra készülő mezők,
Torkon-akadt, gyűlölő szavak,
Kaszák, mik kiegyenesedtek,
Ünnep készül, piros, szabad.
 
Indul a vén, magyar tespedés,
Pattan a feszült, ostoba húr,
Nagy gőgök félve összebújnak
S a tisztes, nagy csönd meglapul.
 
Magyar ünnep lesz az aratás,
Aratni búzát, vért, fejet:
Nő a dühösök szent szektája,

Aratás lesz, ne féljetek.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése