2012. augusztus 29., szerda

Ne legyen félreértés! 2012-ben a Fejér Szövetség NEM rendezője a Csókakői Várnapok 3. napi programjainak

Ha kell, akkor kétszer mondjuk, azaz megismételjük:
Nem mi rendezzük, azaz nem a Fejér Szövetség rendezi
a Csókakői Várnapok 3. napi programját.

Ahhoz ebben az évben semmi, de semmi közünk. Azért kell megismételnünk, mert számos plakát a 3. napi programot, mint "Fejér Vásár" hirdeti, sőt, azokon szerepel a Fejér Szövetség is. Hírt kaptunk arról is, hogy ez szerepel a szórólapokon is, s a Fejér Megyei Hírlap is, bár a mi nevünket nem említi, de szinte szó szerint a tavalyi beharangozót közli, s ebből még valaki arra következtethet, hogy a Fejér Szövetségnek bármi köze lehet azokhoz a feltételekhez, amelyek az ezévi Várnapok 3. napjának kereteit jelentik. Ahogy korábban is írtuk:

A II. CSÓKAKŐ-VÁRALJAI FEJÉR VÁSÁRT ÉS HUN-MAGYAR HAGYOMÁNYŐRZŐ TALÁLKOZÓT
A CSÓKAKŐI VÁRNAPOK KERETÉBEN!"

"A Fejér Szövetség csak hagyományteremtő rendezvény szervezésében vesz részt, s csakis olyan feltételekkel, ahol szabad keze van mind a vásár résztvevői, mind pedig az előadók kérdésében főként, ha már előzőleg bizonyított, s rá is szolgált a bizalomra.

Ennek megfelelően, elvei mellett kitartva, a Fejér Szövetség nem szervez programot a Csókakői Várnapok alatt a 3. napon, ha lesz is, azaz az egyoldalú feltételmódosítás miatt visszamondta a szervezési részvételt azzal, hogy továbbra is nyitott marad arra, hogy a "II. Csókakő-váraljai Fejér Vásárt és Hun-Magyar Hagyományőrző Találkozót" megszervezze akár már a következő évben, ha a feltételek megfelelőek lesznek, azaz legalább olyanok, mint amilyenek az elmúlt évben voltak."

Tehát annak, hogy nem veszünk részt a 2012-es Várjátékok szervezésében semmi más oka nincs, minthogy kiderült, a Várnapok teljes idejére szerződött Csókakő önkormányzata a rendező szervezettel olyan feltételekkel, amelyek esetében nem a Fejér Szövetség döntene az árusok és vásárosok teljes köréről, a helypénzről és feltételekről. Ebben pedig hajthatatlanok vagyunk. A Fejér Szövetség nem adja fel rendezői elveit, szigorú szabályait, amelyet minden velünk együttműködő rendezvényeinken már megszokott, s az eredmény - nyugodtan mondhatjuk, a szerénytelenség vádja nélkül, hogy - magas színvonaláról meggyőződhetett.

A Jóisten áldását kérve reméljük, hogy jövőre a megkezdett hagyományt a jólelkű és jómagyar helyiekkel, s az önkormányzattal karöltve folytathatjuk,

s nemcsak egyszer volt, hanem
 s lesz még Csókakő-váralján
Hun-Magyar Hagyományőrző Találkozó és Fejér Vásár!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Vonatkozó múlt évi bejegyzéseink (emlékeztetőül, hogy mit jelent számunkra az, ha valami "fejér"): 
2011. október 23., vasárnap Magyarnak születtünk: Csókakő Kárpátiában 
2011. augusztus 23., kedd FMH - I. Csókakői Fejér Vásár 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése