2012. augusztus 14., kedd

Nem rendezi meg a Fejér Szövetség ... - jövőre találkoznak újra a hun-magyar hagyományőrzők Csókakőn?

A FEJÉR SZÖVETSÉG EBBEN AZ ÉVBEN NEM RENDEZI MEG
A II. CSÓKAKŐ-VÁRALJAI FEJÉR VÁSÁRT ÉS HUN-MAGYAR HAGYOMÁNYŐRZŐ TALÁLKOZÓT
A CSÓKAKŐI VÁRNAPOK KERETÉBEN!
 
Szomorúan tudatjuk, hogy Csókakő önkormányzata megkérdezésünk nélkül szerződött egy program- és vásárszervező társasággal oly módon, hogy a Várnapok minden napján ez a társaság hagyja jóvá a jelentkezéseket, állapítja meg és szedi a helypénzt is a helyben fogyasztható élelmiszer árusoktól.

Minthogy a Fejér Szövetség nem vásári programszervezésre vállalkozott tavaly sem, hanem az önkormányzat kérésére, attól szabad kezet kapva a várnapok 3. napjának rendezésében - gyakorlatilag - minden lényeges tartalmi kérdésében, hagyományt kívánt teremteni, nemeset, akár úgy is, hogy veszteséges (ez - mint ismeretes - így is történt tavaly), a Fejér Vásárt és Hun-Magyar Hagyományőrző Találkozót ebben az évben a szövetség vezetése visszamondta.

A Fejér Szövetség csak hagyományteremtő rendezvény szervezésében vesz részt, s csakis olyan feltételekkel, ahol szabad keze van mind a vásár résztvevői, mind pedig az előadók kérdésében főként, ha már előzőleg bizonyított, s rá is szolgált a bizalomra.

Ennek megfelelően, elvei mellett kitartva, a Fejér Szövetség nem szervez programot a Csókakői Várnapok alatt a 3. napon, ha lesz is, azaz az egyoldalú feltételmódosítás miatt visszamondta a szervezési részvételt azzal, hogy továbbra is nyitott marad arra, hogy a "II. Csókakő-váraljai Fejér Vásárt és Hun-Magyar Hagyományőrző Találkozót" megszervezze akár már a következő évben, ha a feltételek megfelelőek lesznek, azaz legalább olyanok, mint amilyenek az elmúlt évben voltak.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése