2012. augusztus 2., csütörtök

A történelmi események sokszorozása is olyan, mint a rák ...

A történelmi események sokszorozása is olyan, mint a rák ...
a nemtörődömséggel csak burjánzik tovább! 

Legyen ez a tanulsága a 135. Hétvezér Estnek néhány nap után!

Évtizede folyik csendesen a vita, hogy lehetséges-e néhány évtizedestől akár több évszázados csúsztatással történelemhamisítás. Képesek vagyunk nem elgondolkodni - akár - ezen, miközben ismerünk napjainkban egy-két példát arra, hogy hogyan is folyik a hamisítással felérő sokszorosítás.

A sötét középkorban mikor az egymástól évszázadokig vagy akár évezredekeig elválasztva élő és virágzó népek időszámításai összeértek, de még messze a mai távkapcsolati eszközök lehetőségein alul,  melyik a valószínűbb?

Hogy tévedtek, vagy  hogy nem tévedtek egyszer-egyszer?
Hogy másoltak, vagy nem másoltak egyszer-egyszer?
Hogy esetleg sokszorosan másoltak történelmi eseményeket, hősöket, vagy nem, mert mindig bevallották, hogy azt nem ők, hanem mások tették és nem akkor, hanem máskor éppen?

Lehet azon elgondolkodni, hogy melyik hihetőbb, hogy mi is a valószínűbb? Azt hinni kitartóan, hogy a sötét ó- és még sötétebb középkorban ilyet nem lehetett elkövetni, miközben korunkban ezen kis hamisítgatásoknál sokkal nagyobb és életveszélyesebb hazugságokat kell nap, mint nap lenyelni. Kérdezhetnénk nyugodtan azt is, hogy manapság dereng, vagy inkáb tovább sötétedik?
Hogy csak egy példát említsünk: embereket lehet amiatt egyetlen lakhelyükből kilakoltatni, hogy a lakhelyének számon tartott értéke alig-alig, ha egyáltalán változik, miközben a lakhely értékének egy részére felvett kölcsön kamatos kamat függvényének felső határa a csillagos ég, a pénzbeli tartozás pedig lehet akár 5 lakhelynyi - a hitelező számításai szerint.

Sokszorozásnál működőképesebb és életképesebb hamisítást nehéz elképzelni. Lássuk a történelmünket is! Nem rákos itt valami?
Türelmes kutakodást kívánva tesszük közzé ezt is, hátha kíváncsivá tesz egy-néhányunkat végre egyre és másra, de legfőképpen az egészséges - rákos burjánzás mentes - igazságra!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése