2012. február 24., péntek

Magyar kikeletről nemcsak mesél Molnár V. József a 115. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor "Hétvezér Est"
Molnár V. József: Tavaszi nap-éj egyenlőség - magyar kikelet

2012. Jégbontó hava 28. nap 19 óra, Székesfehérvár, Királykút, Mikszáth Kálmán út 25. (az estről felvétel készül)

Molnár V. József, lesz Fejér Szövetség 115. Hétvezér Estjének vendége 2012. február 28-án, kedden este 7 órától, a székesfehérvári Királykút közösségi házban.

A neves néplélek-kutató szerint nekünk, magyaroknak a golgotai sors jutott, de a tavaszi napforduló meg fogja hozni a nemzet föltámadását. Rendületlenül hiszi, hogy mi magyarok, nagy lélekkel tudjuk hordozni a keresztünket, mert hiszünk Jézusban, akik ennek a hazának a legfőbb közjogi méltósága volt.

Részletek Molnár V. József 2011-es korábbi beszédeiből:

„…A tavaszi napéjegyenlőség a körülöttünk lévő, bennünket eltartó élő mindenek megújulását hordozza, és egyben a lelkünk megújulását is jelenti."
"A magyarság jóval Szent István előtt a jézusi keresztény hitre tért, és a középkorban egy gyűlölködő, gyilkolódó Európában a szeretet államát valósította meg, ezért nekünk jézusi sors jutott: a Golgota."

"1920. június 4., Trianon, a keresztre feszítésünket hozta. De hitem szerint nemzetünk föltámadt, népünknek lesz húsvétja, mert elfogadta nagypéntekét. Ennek egyik igazolása, hogy Csíksomlyón a székelyek Trianon után stáció kereszteket állítottak fel. Az ötödik stáció kereszten, amelynek képén Jézus megroggyan, a rómaiak egy zsidót, Cirenei Simont kérnek, hogy segítsen a kereszt vitelében."

„Ez alatt a stáció kereszt alatt a következő szöveg olvasható:
„Keresztviselő Krisztusom, tanítsd meg Székely népemet, hogy nagy lélekkel hordozza keresztjét!”
 Ez a jézusi kereszténység, és a székelyek ehhez tartották, s tartják magukat, az egész kárpát-hazai magyar nemzet is ezt tartja magáénak, és ezért lesz nemzetünknek, népünknek húsvétja, föltámadása is.”

Az előadás helye: Királykút, Szfvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. február 28. (kedd) 19.00-21:00 óra


Molnár V. József néhány könyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése