2012. február 18., szombat

Hétvezér Est most 18 órától - vendég: Morvai Ferenc

Ha kedd, akkor "Hétvezér Est"
Morvai Ferenc: Környezetünk védelmében 

2012. Jégbontó hava 21. nap 18 óra, Székesfehérvár, Királykút, Mikszáth Kálmán út 25. (az estről felvétel készül)

Morvai Ferenc, a Kazán-király lesz a Fejér Szövetség 114. Hétvezér Estjének vendége, aki viszont nemcsak kazánjaival, hanem a barguzini Petőfi-kutatások kapcsán, amely még mindig nincs lezárva, is ismertté vált a 90-es években tett erőfeszítései miatt. Ezeket a kutatásokat a vállalkozásából tudta fedezni.

A különféle vegyes tüzelésű Megamorv kazánok a mai napig sikeresek, ezért méltán érdemelte ki a „Kazánkirály” elnevezést is.

Morvai cége, az ÖKOMORV Kft. vezette be Magyarországon először az ún. "pallet" tüzelésű technológiát, majd legutóbb a Belügyminisztérium kérésére a vörösiszappal szennyezett növények, fűfélék környezetkímélő módon történő elégetését biztosító kazántípusokat is.

Nemcsak saját cége irányításával, fejlesztésével foglalkozik, hanem a találmányok felkarolását is szívügyének tekinti. Alapelve, hogy a magyar találmányok ne kerüljenek ki külföldre, magyar emberek részesüljenek belőle és végül magyar munkaerőt foglalkoztassanak.

Az előadást nemcsak azoknak javasoljuk, akik a kazántípusok íránt érdeklődnek, hanem leginkább azoknak, akik közelebbről szeretnék megismerni az embert, a Kazán-királyként, vagy éppen Petőfi-kutatóként elhíresült magyar ember rendkívül színes életét.

Az előadás helye: Királykút, Szfvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. február 21. (kedd) 18.00-20:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése