2012. február 2., csütörtök

Valós és valótlan van - s nem új a Nap alatt!

Nincs új a NAP alatt!

Miért is mondják a valós történelmet - nem is olyan nagyon, csak az átlagnál egy kissé figyelmesebben, avagy - jobban ismerők minduntalan, hogy nincs új a Nap alatt? Sokan még mindig rossz helyen várják a csodát. Úgy vélik, jó helyen vannak, s jó felé fogalmazzák meg kívánalmaikat. Olyanok, mint azok, kik állandóan nyugat felé fordulva kérdezik kétségbeesetten: mikor kel már fel a Nap!

Szaniszló Ferenc mai közéletünket történelmi múltunkba ágyazza. S nem látsz, s nem hallasz csodát, csupán ferdített fordításmentes igazat. Míg védekeztünk, míg védtük azokat, akik a hátunkban pezsgőt bontottak, addig azok, bizony, az elénkbe érkező emezekkel tárgyaltak, kereskedtek, s így is, meg úgy is jóllaktak!

Kik is?!

Mindig két történelem van. Az egyiket írják, a másikat pedig élik. Megélik, kik nem írják, csak élnek és halnak érted drága Szabadság. Drága bizony. Főként, ha tudatlanul minduntalan azoktól kérünk tanácsokat, kiknek mi nem ember-, csupán versenytársai avagy - s ez sem új - csupán balekként csatlósai voltunk, vagyunk és leszünk, míg keleten kél, s nyugaton nyugszik a Nap. Fordíts hát hátat napnyugatnak reggelre és nézz keletre, hátha mégis csak ott kél a Nap!

Vele haladj! Mert nincs új a Nap alatt!

forrás: http://barikad.hu/szaniszl%C3%B3_ferenc_szerint_sincs_keresnival%C3%B3nk_az_uni%C3%B3ban-20120201

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése