2012. február 14., kedd

Akaródzik vagy nem akaródzik (vagy talán vakaródzik!) felelősségre vonni a véres sortűz vétkes parancsnokait?

Nyomozás a "Véres csütörtöki" népirtás ügyében

A Magyarok Világszövetségének elnöke az 1956. október 25-én, a Kossuth téren mintegy ezer fegyvertelen magyar ember halálával végződő sortűz 55. évfordulóján, 2011. október 25-én feljelentést küldött a legfőbb ügyésznek, előre megfontoltan eltervezett népirtás vádjával. Négy hónap múltán úgy tűnik, hogy elkezdődik a nyomozás.

A Legfőbb Ügyészség az ügyet áthelyezte a Fővárosi Főügyészséghez, amely azt megvizsgálta, majd hatáskör híján áttette a Központi Nyomozó Főügyészséghez. NF.18238/2011/3. számú, 2012. január 23-án meghozott határozatának indoklásában az eljáró ügyész megállapítja, hogy Patrubány Miklós feljelentése alapján a „Véres csütörtöki” népirtás ügyében a nyomozás indokolt, ám erre nem a Fővárosi Főügyészségnek, hanem a Központi Nyomozó Főügyészségnek van hatásköre.

Tekintettel arra, hogy a feljelentés óta közel 4 hónap telt el, Patrubány Miklós újból Polt Péterhez fordult, és kérte, hogy a legfőbb ügyész utasítsa a hatáskörrel rendelkező ügyészséget a nyomozás haladéktalan elkezdésére, hiszen az esemény óta eltelt 5 és fél évtized miatt napról-napra csökken a népirtás elkövetőinek felelősségre vonási esélye.

MVSZ Sajtószolgálat
7409/120214

Vonatkozó bejegyzéseink: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése