2012. február 18., szombat

Ha kell, aláírást gyűjt, ha kell, alapítványt hoz létre a Fejérek Szövetsége nemcsak az Országzászló-térért, hanem egy "Székes FEJÉR város"-ért

Az Országzászló tér 1938-ban
Nocsak, nocsak!
Az első alkalom, hogy a Fejér Szövetség neve, híre, vagy bármije szerepel e hivatalos honlapon. Azzal, hogy a sajtótájékoztatóján kihirdette, ha kell ... akkor

ALAPÍTVÁNYT HOZ LÉTRE AZ ORSZÁGZÁSZLÓ TÉR HELYREÁLLÍTÁSÁRA A FEJÉR SZÖVETSÉG

Az Országzászló tér helyreállítását szorgalmazza és alapítványt hoz létre a Fejér Szövetség, amely hét megyei és országos társadalmi szervezetet tömörít. A szövetség célja, hogy egy éven belül megvalósulhasson az 1938-as állapotokat is hűen tükröző Országzászló-tér helyreállítása. Ezt követően Ereklyés Országzászlót avatnának abból az alkalomból, hogy a 2013-as évben ünnepelhetjük a 75. évfordulóját annak, hogy a Magyar Országgyűlés Fehérvárott tartott rendkívüli ülést.

A fehérvári Belváros rehabilitációja kapcsán a szervezet sajtótájékoztatóján elhangzott: „nem Fehérvárt, hanem az 1920-1938-ig tartó korszakot kell az azóta rárakott alaptalan rágalmak alól rehabilitálni és ennek bizonyítékaként ahhoz a korszakhoz méltó Fehérvárt és különösen Országzászló-terét helyreállítani.”
Ilyennek láthattuk volna, mielőtt a téren ültetett fák és az odatelepített Virágóra felvirágzott volna.
Képzeljük, hát az Országzászló talapzata mögé az azóta - a maga természetességében - megvalósult parkot!
Ez érdemes az összefogásra. Ez méltó volna a 75. évfordulóra. Van ennek egyáltalán ésszerű akadálya?

A Sajtótájékoztató felvételei:
1. rész: Miért is fontos az Országzászló-tér ügye Székesfehérvárott

Székesfehérvár országzászló tér 1/2 from V Sajo on Vimeo.

2. rész: Fehérvári Polgári Védegylet is és a hosszútávú tervekről is
Székesfehérvár országzászló tér 2/2 a YouTube szolgáltatói címen

Vonatkozó bejegyzéseink:

1 megjegyzés:

  1. Hozzászólás a Fehervar.hu-ról

    Konrád Borsos

    Igen! Bizony az 1938-as országgyűlés 75. évfordulójának megünnepléséhez ennek a térnek a rendbetétele is hozzá kell, hogy tartozzon! Vajon a Csurgai féle bizottság mivel foglakozik, közel két éven keresztül, ha ennyire sem jut eszükbe?

    VálaszTörlés