2012. június 21., csütörtök

Melyik hírforrás hazudik? Döntse el mindenki maga!

A helyszínen tartózkodó magánszemélyek beszámolója:
  1. Négy budapesti érkezett Csókakőre, hogy ráfessen - újabban ráragasszon - a köztéri Horthy-szoborra egy-két feliratot (festőkészlettel - újabban papírlapokkal - a kezükben ballagtak a szobor felé).
  2. A szoborállító szervezetek és az önkormányzat által szervezett őrség megakadályozta, azaz lefogta őket (azaz nem került festék - újabban festett papírlap - sehova).
  3. Annak ellenére, hogy maguk, a budapestiek is bevallották szándékukat, a rendőrség először úgy akart eljárni, mintha nem is egy köztéri műalkotásra akartak volna engedély nélkül festegetni (újabban ragasztgatni), hanem ... fára, bokorra, ... senki sem tudja. Azonban ezt az összegyűlt lakosok és őrzők (gárdisták) megakadályozták azzal, hogy körbeállták a rendőrség (teljesen szabálytalan) engedélyével távozni kívánó budapestieket, hogy rendjén-módján vigyék be őket a rendőrőrsre.
  4. Végül a rendőrség előállította a budapestieket, a gárdisták és önkéntesek pedig azóta is őrzik a szobrot, s újabb látogatókat beszéltek le a firkálásról (mondván: tegyék otthon!)
S akkor olvassuk a híreket is! Ki avagy melyik hírforrás hazudott össze-vissza? A szemtanúként nyilatkozók, a HVG, a Népszava, az ATV, a Gépnarancs, a Szent Korona Rádió, az MTV, az ECHO? Mert valamelyik, avagy némelyik anélkül nyilatkozott, hogy a szemtanúkat, vagy a rendőrséget megkérdezte volna, ez az alábbiak alapján nyilvánvaló. Tanulságos lehet, vagy nem?

Amennyiben úgy érzi igen, akkor a folytatást is olvassa el és kérjük, írja meg itt a honlapon, hogy Ön mit is javasolna? Melyik hírforrás adott hírt, nyilatkozott tényeket, amit tudhatott, azaz igazat?

A sorrend aszerint való, ahogy a kugli kidobta (gyengébbek kedvéért: kugli = google)
  1. Itthon: Meg akarták rongálni a csókakői Horthy-szobrot - HVG.hu

    hvg.hu/itthon/20120620_horthy_szobor_rongalas
    15 órával ezelőtt – A rendőrség előállította azokat a fiatalokat, akik kedden délután megkísérelték megrongálni a napokban felavatott csókakői Horthy-szobrot.
  2. Meg akarták rongálni a csókakői Horthy-szobrot - BELFÖLD ...

    www.nepszava.hu/articles/article.php?id=562086
    A rendőrség előállította azokat a fiatalokat, akik kedden délután megkísérelték megrongálni a napokban felavatott csókakői Horthy-szobrot....
  3. Gárdisták támadtak Gyurcsányék aktivistáira a Horthy-szobor ... - ATV

    atv.hu/.../20120620_gardistak_tamadtak_gyurcsanyek_aktivistaira_a...
    13 órával ezelőtt – Kedd délután a Demokratikus Koalíció aktivistái keresték fel a frissen felavatott csókakői Horthy-szobrot. Feliratokat kívántak elhelyezni rajta.
  4. Meg akarták rongálni a csókakői Horthy-szobrot | Gépnarancs

    gepnarancs.hu/.../meg-akartak-rongalni-a-csokakoi-horthy-szobrot/
    14 órával ezelőtt – A rendőrség előállította azokat a fiatalokat, akik megkísérelték megrongálni a napokban felavatott csókakői Horthy-szobrot.
  5. Megtámadták a csókakői Horthy-szobrot, de a gárdisták megvédték ...

    szentkoronaradio.com/.../2012_06_19_gyorshir-megta... - Tárolt változat
    1 napja – 20:44- ... Valóban, kettő elkövetőt rendőrautóval vittek a móri rendőrkapitányságra, azonban kettő szabadon ... 

    kugli 2. oldal:
  1. Beazonosított szélsőbaloldali terroristák támadták meg Horthy-szobrát!

    szentkoronaradio.com/.../2012_06_19_megtamadtak-a... - Tárolt változat
    1 napja – Belföld · Csókakő · Horthy-szobor. Felsorakoztunk és megvédjük! A Demokratikus Koalíció négy szerencsétlenje próbálta meggyalázni a ...
  2. Hirado.hu - Lökdösődés a csókakői Horthy-szobornál

    www.hirado.hu/.../Lokdosodes_a_csokakoi_Horthy_szobornal_.aspx
    9 órával ezelőtt – A Demokratikus Koalíció szerdán közleményben tudatta, hogy aktivistáik azért keresték fel a frissen felavatott csókakői Horthy-szobrot, hogy ...

    kugli 3. oldal:
  1. Meg akarták gyalázni a csókakői Horthy-szobrot - ECHO TV :: Jelen ...

    www.echotv.hu/.../meg_akartak_gyalazni_a_csokakoi... - Tárolt változat
    1 napja – Csókakőn megpróbálták meggyalázni Horthy Miklós egykori kormányzó .... Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t kedden.
  2. [PDF] 

    Szóváltás és lökdösődés volt a csókakõi Horthy-szobornál

    www.webradio.hu/index2.php?option=content&do_pdf=1&id...
    Fájlformátum: PDF/Adobe Acrobat
    16 órával ezelőtt – (MTI) - Szóváltás és lökdösődés alakult ki két csoport között kedden késő délután a csókakői Horthy-szobornál, a rendőrség garázdaság miatt ...
    ...
Tessék dönteni! Ön szerint mi lehetett az igaz, ki hazudik és ki az, aki azt tudósítja, ami van, s ki az, aki festi a hírt, mintha úgy lenne igaz, ahogyan tálalja?!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Vonatkozó írások: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése