2012. június 21., csütörtök

Véresen veres patak: Verespatak

Egy ember többet ér az aranynál

Az aranyláz Verespatak körül egyre agresszívabb propagandával körítve folyik. A nemzetközi aranylobbi nem adja fel, és olyan aljas hazugságokkal operál, mint a helybeliek munkához juttatása, Románia profitálása az aranyból stb. Ehhez olyan propagandaanyagokat készítettek, melyekben állítólagos verespataki emberek szólalnak meg, bemutatva nyomorúságos élethelyzetüket, melyből egyedüli kiút csak az lenne számukra, ha megnyílna végre az aranybánya. Ezektől az érzelgős és emocionális szinten ható - mint a puhítás eszközeként használt -  olcsó reklámoktól jó ideje hemzseg a román média.
 
Nemrég a Verespatak megmentéséért munkálkodó "Mentsétek meg Verespatakot" romániai szervezet, válaszként egy megdöbbentő videót tett közzé, a világhírű romániai színésznő Maia Morgenstern szereplésével:

A videó szövege magyar nyelven:
- Jó napot! Maia Morgenstern vagyok és egy adományt szeretnék tenni azoknak, akiknek feltétlenül szükségük van aranyra. Tessék Uraim, ez az összes aranyam, csak hagyjanak minket békén!"

A kisfilm végén a felirat: "Egy ember többet ér annál az aranynál, amit visel, akárcsak egy ország. Verespatakról ismerjék meg az igazságot és ne az aranyról, amit rejt."

********
Kapcsolódó írás: Verespatak - Vér és Arany

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése