2012. június 15., péntek

Bardocz Zsuzsa újra a Hétvezér Estén: "Ráfizet, aki az olcsót (v)eszi meg ... "!

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Bardocz Zsuzsa: Ráfizet, aki az olcsót (v)eszi meg – ne egyent egyen!

Bardocz Zsuzsa, egyetemi tanár, a táplálkozástudomány professzora lesz ismét a Fejér Szövetség Hétvezér Esték előadássorozatának, immár 129. vendége 2012 június 19-én a Királykúton.

Két hónappal ezelőtti, nagy sikerű előadásában megdöbbentő tényekkel bizonyította a génmódosított termékek egészségünkre gyakorolt végzetes hatásait.

Ezen az estén az olcsó, tömegélelmiszerekről fog beszélni, amelyeket a nagyüzemi mezőgazdaság állít elő és a szupermarketek alacsony áron vásárolják fel, így viszonylag olcsón tudják kínálni a vásárolóknak. Sajnos, az így termelt élelmiszer vegyszerezésen alapul és Bardocz Zsuzsa szerint ennek három ellentétes következménye lehet:

A jobb táplálkozás miatt az emberek ellenállóbbak a betegségekkel szemben és nő az átlagéletkor, ugyanakkor az elhízás népbetegséggé válik és ez hosszú távon megrövidíti az életkort. A harmadik és legfontosabb hatás pedig az, hogy az élelmünkben lévő vegyszerek okozta rákos és egyéb betegségek egyre gyakoribbak.

Ez azért nem meglepő, mert az élelmiszereink tartalmazzák az összes mezőgazdasági termesztésben használt szer maradék-anyagait: a gyomirtó szerek, rovar- és gombaölő szerek, a talajfertőtlenítők és műtrágyák maradékanyagait. Mára például népbetegséggé vált a cukorbetegség, a szív, érrendszeri-, és a légzőszervi megbetegedések, az immunrendszer meghibásodásai és az allergia. A hormon zavarok, az idegrendszeri meghibásodások (mint pl. a Parkinson kór, az Alzheimer stb.) is egyre nagyobb arányban fordulnak elő.

Forrás: Családháló.hu

Az előadás helye: Királykút, Szfvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. június 19. (kedd) 19.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése