2012. június 22., péntek

Kamatrabszolgaság vagy önrendelkezés - lesz a kérdés a 130. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Tóth Ferenc: A kamatrabszolgaság természetrajza


Dr. Tóth Ferenc agrármérnök, egyetemi docens, a Gödöllői Szent István Egyetem tanára lesz a 130. Hétvezér Est előadója 2012. június 26-án a Királykúton. Nemcsak, mint kiváló, fiatal, az önellátás mellett elkötelezett agrárszakember látogat el hozzánk, hanem egyéni nézőpontú, merész gondolkodóként is.

„Nem látok más kiutat, mint (...) emberhalmazok helyett élő, önellátó, önszervező, önkorlátozásra és önvédelemre képes közösségek alapítását, és a közösség lelkéből megszülető, élő, életigenlő, természetes, saját hitvilág kialakítását.”
(forrás: faluhaz.biatorbagy.hu)

Mit jelent a globális függőség ma Magyarországon? Hogyan érintene bennünket egy esetleges államcsőd? Miért értékelődnek fel a helyi közösségek és a helyi gazdasági rendszerek ebben a helyzetben? Mire nyújthat megoldást a helyi pénz? Megteremthetjük-e a helyi önállóságot az energia- és élelmiszerellátás területén? Mit tehetünk egyénileg ebben a helyzetben?

Meghívott előadóink segítségével minduntalan ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, legyen az előadás központi kérdése a hiteles őstörténet, érdemi közélet, színvonalas közművelődés vagy az eredeti (még torzítatlan) pénz, pénzrendszer.
Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. június 26. (kedd) 19.00-21:00 óra

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése