2015. március 12., csütörtök

A Magyarok Világszövetsége a Hősök terén Petőfiért kiált március 15-én

Petőfiért! - Március 15. Petőfi Sándor jegyében

A Magyarok Világszövetsége Petőfi Sándor hamvainak a Haza földjébe való méltó eltemetését, a nemzeti kegyelet megadását látja a magyar nemzet egyik megkerülhetetlen feladatának. Ezért Március 15-ét egy Petőfi Sándort idéző rendezvénysorozattal köszönti.

Az MVSZ március 15-i rendezvényére 11 órakor kerül sor a Hősök terén, a magyar honvédhősök szimbolikus sírjánál. Beszédet mond Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. Az MVSZ azért választotta ezt a helyszínt, mert mint azt a tavaly hivatalosan is bejelentette, a Hősök terén lévő sírt tartja egyedül méltónak arra, hogy Petőfi Sándor hamvait befogadja.

(Fejér Szövetség: Telekocsik indulnak 9 órakor az Öreghegy, Püspök-kertváros, Udvardi u. 34. szám elől. Kocsival érkezőket és telekocsival utazni szándékozókat oda várunk: +36205527370; +36302038648)

Ugyancsak március 15-én, 10 órakor Pilisszántón kerül sor Petőfi Sándor tavaly felavatott mellszobrának a felszentelésére. A rendezvényen beszédet mond Patrubány Miklós és Fuksz Sándor, az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának koordinátora.

A nemzeti ünnep előestéjén, március 14-én a Nagykapos közelében fekvő felvidéki Bély-ben, egy felújított nemesi kastélyban, az MVSZ Elnökségének határozata nyomán megnyitják a Petőfi Intézetet, Petőfi Sándor élete és műve eddig ismeretlen részeinek kutatására és bemutatására, amelynek szakmai irányítását Kiss Endre József, a Sárospataki Református Kollégium Nagykönyvtárának igazgatója vállalta. Házigazda: Fuksz Sándor. Itt kerülhet sor azoknak az emlékérmeknek az átadására, amelyekkel a Magyarok Világszövetsége Petőfi Sándor szibériai életszakaszának feltáróit, Alekszej Vasziljevics Tyivanyenkot és Vaszilij Vasziljevics Pagirját, illetve a költő szibériai utóéletére vonatkozó kutatások áldozatainak tekinthető Szuromi Lajost és Nehéz Mihályt tünteti ki, posztumusz.

A csodálatos Petőfi-albumot hasonmás kiadásban megjelentető PÁN Kiadó bejelentette, hogy – csakis a március 15-i rendezvények idején – az amúgy 12.800 Ft-ért árusított könyvet nagy kedvezménnyel, 8.000 Ft-ért teszi megvásárolhatóvá. A kötet megrendelhető a világhálón, itt, és megvásárolható az MVSZ székházában, valamint március 15-i rendezvényein.

MVSZ Sajtószolgálat
8551/150309


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése