2015. március 13., péntek

A 262. Hétvezér Est vendége: Sólyomfi-Nagy Zoltán

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Sólyomfi-Nagy Zoltán:  Táltos dobszó


A 262. Hétvezér Est vendége Sólyomfi-Nagy Zoltán így mutatja be magát: tanító, szertartás vezető, önismereti tréner, költő, zeneszerző, regős-énekes, dob-, és csörgőkészítő vagyok. Kora gyermekkorom óta vonzódom a természet közeli népek gondolatvilágához, életszemléletéhez, tárgyi és szellemi hagyatékához. 1980 óta tanulmányozom a honfoglalás kori magyar, az észak-amerikai indián, valamint az ázsiai lovas-nomád kultúrákat. 
1991-ben ismerkedtem meg a sámán (táltos) hagyományokkal, sok mesterem, tanítóm segítségével tanultam meg azt a tudást, mely az idők végtelen kútjából ered. Merítek az ősi tudás elemeit még őrző idősektől, a tánc és zene léleknyitó hatásaiból.
Koppány nembéli Karaul Tokmak Horváth Fia János György 2002-ben koronájával Őrző Tokmak Karaul Táltossá s egyben utódjává avatott, mely eseményről videó felvétel is készült: https://www.youtube.com/watch?v=gxEac78aW44
Az Egyesült Államokban, különböző indián rezervátumokon és azon kívül is megismertem az őslakók mai életét. Kétszer jártam Indiában
2010-ben megalapítottam a TENGRI KÖZÖSSÉG-et, mely az eredendő magyar szellemiséget és világképet megismerni, megőrizni, gyakorolni és továbbadni akaró emberek közössége.
Tiszta forrásunk a magyar nyelv, a természet lényei és tanításai, népmeséink bölcsessége, régi ünnepeink és népszokásaink ezer évekből megmaradt üzenete, a még köztünk élő idősek tudása, embertársaink és saját lelkünk felszínre hozható lelkiismerete, jósága és szeretete. Barátaimmal és a 2002-ben alapított NIMRÓD együttessel közös zenélésünk eddig kilenc zenei s egy prózai anyagban jelent meg.
Vendégeink ezen a Kedd estén olyan embert ismerhetnek, meg aki vallja: az élet csoda, ezt a csodát érdemes meglátnunk, felismernünk önmagunkban is, és akkor napjaink a Nap ragyogásában, Isten fényében, a Szeretet útján telnek. Szóljon és hirdesse ezt a táltos dobszó!

Az előadás ideje: 2015.március 17. kedd 18 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, MissTee Teabolt
Ady Endre. u. 32. I. em.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése