2015. március 16., hétfő

Koszorúzás és megemlékezés Szent István városában és a Hősök terén

Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Szerkesztőségek!

http://www.fehervartv.hu/video/index/13125
a felvételen küldöttségünk tagjai a háttérben láthatók
A Fejér Szövetség és a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete 2015 március 15-én két helyszínen tett hitet a márciusi ifjak, s különösen a Nemzet Költője, Petőfi Sándor emléke mellett. 

Küldöttségünk részt vett a Fejér Szövetség székhelyén, Szent István városában, a hagyományosan több éve a székesfehérvári hajdani Fekete Sas Szálló épületénél rendezett állami koszorúzáson és elhelyezte közös koszorúját, amelyen a két szervezet nevének feliratával díszített nemzeti színű szalagon kívül egy arany feliratos fekete szalag is helyet kapott. Ez utóbbin a felirat a képen is olvasható. A koszorúk közül a fehérvári gyermek ösztönösen választotta éppen azt, amelyen e felirat hirdeti a kulcsát annak, amely elindíthat egy új márciusi magyar generációt: 

Hazai földben kell eltemetnünk Petőfi Sándort! 

Küldöttségünk másik része Budapestre utazott, a Magyarok Világszövetsége által a Hősök terén rendezett megemlékezésére egy nappal azután, hogy a MEGAMORV - Petőfi Bizottság megtartotta sajtótájékoztatóját, amelyen bemutatták végső bizonyítékát annak, amelynek kimondásáért az MVSZ évek óta harcolt: Barguzinban megtalálták, s ím már nem tűr tovább halasztást az MVSZ kiáltványa:

Hazai földben kell eltemetnünk Petőfi Sándort! 

Március 15-én 11 órakor a Hősök terén tartotta nemzeti ünnepi rendezvényét a Magyarok Világszövetsége. Az ünnepi beszédet Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke mondta.
https://youtu.be/IW4t2KVHT-M
PATRUBÁNY MIKLÓS ÜNNEPI BESZÉDE 
2015. MÁRCIUS 15. HŐSÖK TERE
Kőszegi M. László felvétele (a képre kattintva megtekinthető)
https://youtu.be/IW4t2KVHT-M
Az MVSZ azért választotta rendezvényének színhelyéül a Hősök terét, mert ezzel is nyomatékosítani kívánja azon javaslatot, hogy Petőfi Sándor Szibériában feltárt hamvait a magyar hősök szimbolikus sírjába helyezzék örök nyugalomra.

Korábban, 2015. március 14-én küldöttségünk lerótta kegyeletét és elhelyezte koszorúját Csákberény határában, a csókakői Horthy-szobor és több más emlékmű alkotójának, Máhr Ferenc által faragott hősi emlékmű előtt is. Részletek a FehérvárTV híradójából tudhatók: http://www.fehervartv.hu/video/index/13116

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése