2015. március 27., péntek

MINDEN MAGYAR FELELŐS MINDEN MAGYARÉRT!

MINDEN MAGYAR FELELŐS MINDEN MAGYARÉRT!

http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_147171
A képre kattintva olvasható a kép forráscikke:
Fehérvár Kárpátaljáért
(szekesfehervar.hu)
A 2015. február 21.-i gyűlésen elfogadott Békekiáltványhoz csatlakozás aláírásgyűjtő íve INNEN letölthető,
s a Miss Tee Teaboltban leadható

MVSZ Kárpátaljáért! – Ruszinok és magyarok közös sajtótájékoztatója Budapesten

Tegnap, 2015. március 26-án Dupka Nándor (Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség Ifjúsági Szervezete), Vaszilij Dzsuhan elnök és Mihajlo Tyaszko alelnök (Kárpátaljai Ruszinok Világszövetsége) nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, amelyen meghívottként részt vett Bottyán Zoltán térségi alelnök a Magyarok Világszövetsége részéről. A kelet-ukrajnai polgárháború nem az ő ügyük.

A sajtótájékoztató megkezdése előtt mindannyiukkal élő adásban közvetített interjút készített a moszkvai orosz állami televízió.

A kárpátaljai magyar és ruszin vezetők egybehangzóan kinyilvánították, hogy a kelet-ukrajnai polgárháború nem az ő ügyük, elutasítják a kárpátaljai magyarokat és ruszinokat amúgy is aránytalanul érintő kényszersorozást, a szülőföldjüket elnyomorító és elukránosító politikai önkényt.

Köszönetüket fejezték ki a Magyarok Világszövetségének a kárpátaljai magyar és ruszin testvérnemzetek érdekvédelmében kifejtett munkájáért.  Vaszilij Dzsuhán elnök nyomatékosan hangsúlyozta:”Támogatásunkról szeretnénk biztosítani a Magyarok Világszövetségét, amely lehetőségeihez képest mindent megtesz az emberi élet megmentéséért. A Kárpátaljai Ruszinok Világszövetsége szeretne vállvetve együttműködni a Magyarok Világszövetségével a behívottak megsegítésében és elérni, hogy a kijevi vezetés iktassa törvénybe a Kárpátaljai Ruszin-Magyar Autonómiát.”

Bottyán Zoltán térségi alelnök rámutatott arra, hogy Ukrajnában kívülről is gerjesztett polgárháború dúl, amely elképzelhetetlen világégéssel fenyeget. A két világháborúban keresztre feszített magyar nemzet nem kíván harmadjára is az emberiséget létében fenyegető pusztítás tűfészkében vagy szomszédságában élni, mert a 20. századi sorstragédiája után az akár megsemmisítését is eredményezheti.

Ugyancsak megjelent és felszólalt az Eurázsiai Népszövetség képviselője, valamint Vas Zoltán behívót kapott kárpátaljai (Tekeháza) magyar fiatal, továbbá Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum és a világégéssel fenyegető ukrajnai konfliktus békés megoldásáért létrehozott Békekör vezetője is.

A Magyarok Világszövetségének Elnöksége történelmi felelősségének tudatában, az elmúlt évben két fontos, elvi élű nyilatkozatot is kiadott. Ezek biztos fogódzót jelentenek a magyar nemzetpolitika számára az ukrán válsághoz való viszonyulásában. A két nyilatkozat:

2014. február 22-én:

2015. február 24-én:

Korábban írtuk:

MVSZ Sajtószolgálat
8583/150327


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése