2015. március 6., péntek

261. Hétvezér Est: Cui prodest?

Ha kedd, akkor Hétvezér Est....

Pavics Lázár: Cui prodest-Mennyibe is kerül nekünk az EU?

Cui prodest? – Kinek az érdeke? Tartja a régi mondás. Egyedülálló részletességű elemzésnek lehet tanúja, aki eljön a 261. Hétvezér estre, Pavics Lázár közgazdász előadására, amit a KSH és az EUROSTAT adatok alapján állított össze.

Az elemzés a hivatkozott adatok alapján Magyarországról történő jövedelem kivonásokat mutatja be, a hivatalos statisztikai adatok alapján, vagyis a szubjektív szemléletet kizárja. Korunkban, minden elemzés és az általánossá vált szemlélet szerint, a jövedelem vagyis a profit a legfontosabb, mégis ezzel tényszerűen szándékosan a legkevesebbet foglalkoznak. A valóság az, hogy EU, - bár egy keveset ad vissza támogatásként, a GDP kb. 1%-át, - a mintegy 20%-os jövedelem kivonással szemben, az óriási propaganda hadjárat következtében azt a hamis látszatot kelti, hogy sokat ad. A számszerűsített megközelítés minden érdeklődő számára lehetőséget ad, arra, hogy felülbírálja a hamis látszatot és kialakítsa valós álláspontját Magyarország és az EU kapcsolatát illetően. 

Az Európai Unió nem Európa, az Európai Unió csak egy olyan mesterséges kapcsolatrendszer, amely sok vonatkozásban nem a benne résztvevő népek és államok érdekeit, hanem a Pénzkartell – mint államok feletti szervezett magánhatalom – érdekeit szolgálja. A Pénzkartell alakította át a nemzetállamok mellérendeltségi viszonyán alapuló együttműködését, egy olyan államok feletti bürokratikus struktúrává, amely demokratikusan ellenőrizhetetlen és a demokrácia nevében törekszik a demokratikus legitimációval egyedül rendelkező nemzetállamok gyöngítésére, hatáskörüknek az elvételére.

Pavics Lázár közgazdász, nyugalmazott pénzügyminisztériumi szakfőtanácsos, a Magyar Közgazdasági Társaság aktív tagja, számos tanulmány szerzője, illetve társszerzője a zöld költségvetés témakörében. Munkatársaival már 1991-ben elkészítette EURÓPA első zöld költségvetését.

Kinek az érdeke, lássuk a valóságot, a tényeket a statisztikák fényében.

Az előadás ideje: 2015. március 10. kedd 18 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Miss Tee Teabolt, Ady Endre. u. 32. I. em.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése