2015. március 10., kedd

Katalónia: "Gáz a zsidó holokauszt", miközben pusztul Gáza

http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2015/03/ma-van-szekely-szabadsag-napja.html
El ne feledd!

Barcelona: Holokauszt-emléknap törölve 

Így döntött a Katalán Autonóm Tartomány kormánya, azzal a pompás indoklással, miszerint „nem helyes a zsidó holokausztról beszélni, miközben a palesztin holokauszt zajlik.” 

Az antiszemitizmus jelenleg elfogadott munkadefiníciója szerint Izrael összehasonlítgatása a náci Németországgal már az antiszemitizmus kategóriájába tartozik. Ezzel Európában a hivatalosan is támogatott antiszemitizmus ismét eggyel előbbre lépett: ha nem is egy állam, de egy saját kormánnyal rendelkező autonóm tartomány vallja magáénak ezt az álláspontot.


A táblán: "zsidók gyilkosok".
Welcome to Catalunya
Katalónia a Gázai háború heteiben vad Izrael- (és zsidó-) ellenes demonstrációk színtere volt. Az izraeli Ynetnews beszámolója szerint a helyi média nem fogyott ki a nácikat és Izraelt egybevető hasonlatokból. A palesztin-párti tüntetéseken 30 ezer ember vett részt, ahol nemcsak izraeli zászlókat égettek, de olyan röplapokat is osztogattak, amelyeken az Izraelt pártoló újságírókat fenyegették. Miután a tüntetéseken a „zsidók gyilkosok” feliratokat is lehetett látni, nyilvánvaló volt, hogy ebben a légkörben a Holokauszt-emléknapnak nincs esélye. A Barcelona központi terén tervezett emlékünnepséget törölték. A fenti idézett hivatalos indoklást egy alacsonyabb rangú hivatalnok közölte a La Vangardia újsággal – a miniszterelnöknek nyilván kínos lett volna az ügy.

A döntéssel „vörös vonalat léptek át” – ahogy angolul szokás mondani. A holokauszt témája eddig tabunak számított Európában, amihez csak a legnagyobb tapintattal lehetett hozzányúlni. Egy harmadrangú hivatalnokkal üzenni, hogy a Holokauszt-megemlékezés nem aktuális  – 1989 óta Európában ilyen pimaszságot egyetlen kormány sem engedett meg magának.  

Úgy látszik, a  „zsidók áldozatok” felfogás nem aktuális Katalóniában. Jelenleg a „zsidók gyilkosok” vélemény az irányadó.

 Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése