2015. március 1., vasárnap

Költöztessük az Uralba az MTA történelmi osztályát és itthon foglalkozzunk a magyar őstörténettel végre

"Gondolkodik" az MTA történelmi osztálya, hátha nem amúgy, hanem emígy lehetett, csak be ne kelljen vallania, hogy egy bukott politikai éra által vezérelt "finnugri hülyeség" utolsó, de kitartó tudománytalan bástyája lett.
forrás: http://www.hirado.hu/2015/02/13/felerosodhet-a-regeszet-szerepe-a-magyar-ostortenet-kutatasaban/ nem mintha elolvasásra érdemes volna, csak hogy tudjuk, nem a levegőbe beszélek.

forrás: http://magyarostortenet.gportal.hu
Az MTA tőgyein nevelkedettek annyira begyöpösödöttek, ha újat találnak fel, az még orbitálisabb marhaság, mint az elődeik verme, amibe mélyen beleestek. Miközben semmi nem bizonyítja már, hogy átjáróház lett volna a Kárpát-medence, miközben teljesen világos tény, hogy Ámos-Árpád népe alig, ha tizedét-huszadát jelentette a Kárpát-medence már évezredek óta magyar kultúrájú népének, s miközben minden krónikánk, s megannyi régészeti lelet, génkutatás bizonyítja Kárpát-medence béli és európai folytonosságunkat, jelenlétünket, az MTA még mindig az Uralban keresi őseinket! Haj, de már nem, mint dél-keletről vándorló, hanem - minő újszerű gondolat! - észak-keletről vágtázó csodabogarakként szeretné feltalálni őseinket, őket-minket. Mit nekik embertan, génkutatás, hazai régészet, nyelvtudomány és műveltség-fejlődéstörténet, ..., megannyi társtudomány, mit nekik?! Ők még mindig a bedohosodott, siralmasan nevetséges, a finnek által is megtagadott és sohasem volt finnugor és manysi-vogul rokonság elmélet ködében tévelyegnek.

Ebbéli dühömben felidézek egy cikket inkább, minthogy messzebb menő következtetéseket vonjak le abból, hogy mit tesz, mondd és vélelmez még ez a történelemtudománytalan, de MTA-nak nevezett egykönyvű társaság, mert szerencsére, vagy sem, mindig vannak kivételek!

Európából származik az értelmes ember?
forrás: 2004.12.04. - 16:27, http://www.opont.hu/hirek3.php?k_... 

Ismeretlen élőlény maradványaira bukkantak a kutatók Barcelona mellett. Az eddig ismert főemlősök közül ez a lény áll a legközelebb az emberhez. 

A leletből arra következtetnek, hogy az ember kialakulásának fő színtere nem Afrika, hanem Európa volt. A rudabányai leletek, melyeket tíz-tizenöt évvel ezelőtt találtak, ugyanezt bizonyítják.

Eddig ismeretlen élőlény maradványaira bukkantak spanyol kutatók Barcelona mellett. A 13 millió éves lény az eddig megtalált 83 csontdarab alapján közelebb áll az emberhez, mint az eddig ismert főemlősök. A lelet - ahogy azt Kordos László, az Állami Földtani Intézet múzeumának vezetője az Info Rádiónak elmondta - arra utal, hogy az ember kialakulásának fő színtere nem Afrika, hanem Európa volt.

Az új, Barcelona melletti Pierolapithecus lelet kutatói azt a következtetést vonták le, hogy a felfedezés megerősíti az elképzelést, miszerint az emberré válásnak az a szakasza, amikor az afrikai emberszabású majmokhoz, illetve az emberhez vezető fejlődési vonalak kialakultak, nem Afrikában, hanem Európában volt - mondta a rádiónak a Kordos László.

A paleontológus professzor hozzátette: "ez azért érdekes számunkra, mert tíz-tizenöt évvel ezelőtt a rudabányai leletek kapcsán gyakorlatilag ugyanerre a következtetésre jutottunk". Természetesen Afrikában nem így gondolkoznak, ők azt mondják, náluk történt az átalakulás. Ez a lelet viszont az európai vonalat erősítette meg, ami arra inspirálja a kutatókat, hogy további leletek után kutassanak - közölte Kordos.

A professzor elmondta: az őslénykutatás hihetetlenül sokba kerül, és nagyon támogatott is, hiszen az ember eredetével kapcsolatos. Odaáramlik a nemzetközi pénz, illetve odairányul a nemzetközi figyelem, ahol fontos lelet kerül elő - fűzte hozzá.

Arra az újságírói kérdésre, hogy ha valaki be tudná bizonyítani: az értelmes ember Magyarország egyik részén fejlődött ki, a magyar szakemberek több forráshoz jutnának-e, az Info Rádiónak ezt válaszolta: "ha ezt Kelet-Afrikában jelentik be, akkor senki nem kérdőjelezi meg a lelet valódiságát. Magyarországon viszont nagyon meg kellene küzdeni, szükség lenne reklámra, PR-munkára is, és emellett tudománypolitikai alátámasztásra is azért, hogy egyáltalán foglalkozzanak a lelettel." 

Isten áldja a földhöz ragadt igaz kárpát-medencei őstörténetet kutató szakembereket!
Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése