2015. március 23., hétfő

Sikeres volt a Vértes70 emléktúra - folytatás jövőre, s amíg él a múlt

A Vértesi emléktúra plakátja.
Grafika: Sajó Victor
Szombaton, március 21-én mintegy 30 fő részvételével sikeresen lezajlott az MVSZ Fejér Megyei Szervezetének szervezésében a Magyar Királyi Huszárhadosztály II. világháborús hadműveleteinek 70 évfordulóján megtartott Vértesi emléktúra a második világháború hőseiért. Az egész napos rendezvény részvevői 15 km-es gyaloglással és 30 km-es autózással tíz emlékhelyen tisztelegtek a hősök áldott emléke előtt – tájékoztatta sajtószolgálatunkat a szervezet elnöke, Dr. Boór Ferenc.

MVSZ Sajtószolgálat
8573/150322


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése