2015. március 28., szombat

Telekocsik Verőcére és beszámoló az első Rákóczi Emléknapról

Kedves Szövetségesek és Érdeklődök!

Korábbi bejegyzésünkben hírt adtunk az Ima Magyarországért felhívásról. Verőcére utazó küldöttségünk vasárnap 9:30-kor gyülekezik az Udvardi u. 34-es szám előtt, hogy a telekocsik és utasaik elosztása után legkésőbb 10 órakor útra keljünk.

Várunk szeretettel minden jelentkezőt, akik részt kívánnak venni Verőcén az Ima Magyarországért eseményen.

Fejér Szövetség utazó küldöttsége 

2015. március 27. - Megemlékezés volt a Kossuth téren az első Rákóczi-emléknapon
2015. március 27-én délután ünnepséget szerveztek a Kossuth téren az Országgyűlés által a közelmúltban hozott határozatot köszöntve, amely emléknappá nyilvánította II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem születésnapját, március 27-ét.

Az elismerés elsősorban László Ferencet illeti, aki négy évvel ezelőtt határozta el, hogy addig küzd, amíg június 16-át, a Rákóczi-szabadságharc kitörésének napját nemzeti ünneppé nem nyilvánítják. Egyelőre ez lett belőle. Fontos szerepe volt Lomnici Zoltánnak, Magyarország korábbi főbírájának, aki felkarolta az ügyet és dr. Vejkey Imre országgyűlési képviselőnek, aki az Országgyűlésben előterjesztette a határozati javaslatot, amelyre két tartózkodó (?!) kivételével minden képviselő igennel szavazott.

Pénteken a Kossuth téren, mintegy 150 fő jelenlétében zempléni hagyományőrzők zászlós sorfalat álltak II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem lovas szobra előtt. László Ferenc ismertette az emléknappá nyilvánításig megtett utat. Szóvá tette, hogy a siker hallatán több szervezet is magáénak hirdette azt. Lomnici Zoltán és dr. Vejkey Imre is mondott beszédet.

Az ünnepi beszédek után koszorúzás következett.
A Magyarok Világszövetsége nevében Patrubány Miklós elnök, Sinkovits-Vitay András és Szabó Péter koszorúzott.
 MVSZ Sajtószolgálat
8585/150327


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése