2011. január 27., csütörtök

Magyar®ul sem tud már a Tudományos Akadémia?

Egy fejér testvérünk leveléből idézek. Voltaképpen csak együtt kérdezem én is Vele, amit Ő is kérdezett? Kérdezzük mi is, mindenhol, ahol csak lehet! Tegyük fel a kérdéseket: „Miért is? Miért is nem?", mint a gyerekek! Egyenesen.


"Egy-két éve a Magyar Tudományos Akadémia Régészeti Intézetében még nagyjából az alábbi kategóriák szerint folyt a kutatás:
  • Őskor (elsősorban újkőkor)
  • Rézkor
  • Bronzkor
  • Vaskor (szkíták, kelták, rómaiak, stb.)
  • Népvándorlás kora (hunok, avarok, stb.)
  • Honfoglalás-kor
  • Árpád-kor
  • Középkor
  • Újkor
Ehhez képest, úgy egy esztendeje jelentős változások álltak be az intézetnél, most már csak a következő kategóriákat találhatjuk ugyanazon a honlapon:
Lásd: http://www.archeo.mta.hu/ /kutatások!

Vajon miért, és hová lettek a mieink? Lehet, hogy a múltat (illetve annak bizonyos részeit) még mindig el akarják törölni a nyakunkra ültetett áltudományosok?! Nem volt elég, amit eddig eltüntettek? Kíváncsi lennék az igazságra."

Azért én még pontosítom is a kérdéseket.

Hova tűntek a magyar kifejezések? Mitől lett kifejezőbb a latin? Kinek kifejezőbb az őskor és az újkőkor helyett a neolitikum? Hova tűntek a szkíták, kelták, hunok és avarok? Ki lett itt romanizált? Csak nem az MTA? Kinek tetszik az akkulturáció magyartalan balgasága (de szorítottam, hogy enyhén fejezzem ki magam) az Árpád-kor és a magyar lovagkor helyett?

Tanáremberként megmondom. Tudományoskodók ostobasága lóg itt ki, de nagyon, mint nem egy, de száz lóláb a meztelen altagon. Kik is tudományoskodnak idegen szavakkal? Kiknek jelent többet a fíling, mint egy érzés? Kik is járnak mítingre, ahelyett, hogy találkoznának bárkivel is, avagy bármivel is, ami magyar, vagy tény, s régészeti eredményként töménytelen gyémánt, de legalább „arany”?

Köszönöm Imre, hogy megírtad! Hű, de jólesett kiírni magamból a megvetésem, miközben elnézést kell kérnem, hogy szavaimból túl ártalmatlannak tetszik, amit ezek bűntetlenül tesznek tudományos fokozattal, akik miatt szégyellenem kell, hogy az MTA rövidése annak … szó szerint: rövidíti meg azt …, amiben még ott van az a szó, hogy MAGYAR!

Kelt: Székesfehérvárott, a 2011. év Fergeteg havának 27. napján
gyengébbek és az MTA fentiekért felelős tagjainak kedvéért: 2011. január 27-én
Dr. Boór Ferenc

1 megjegyzés:

  1. A döglött lovat hiába ütöd, nem fog vágtatni!

    Helyette nevelj magadnak táltost!

    Üdv. Atilla

    VálaszTörlés