2011. szeptember 1., csütörtök

Székelyföld nem Románia!

Tara Secuilor nu este Romania!, azaz Székelyföld nem Románia! hirdette az a tízméteres felirat, amelyet az idén júniusban Londonban, a brit miniszterelnök rezidenciájával szemben tartott, Trianon-ellenes tüntetés szervezői kifeszítettek, majd gondosan felcsavarva, eljuttattak Románia londoni nagykövetségére. A megmozdulásról videó készült, amely felkerült a világhálóra: http://youtu.be/OV1XtK93tow .



A bukaresti állami televízió hírműsora román-ellenes megmozdulásról beszélt, amelyet a londoni megmozdulás szervezői elutasítottak, hiszen a tüntetésen csupán történelmi tényeket ismertettek, és csupán a magyar himnusz hangzott el. Ezért a világhálón megosztott videó címe:
The lies of the mediaA média hazugságai.
A videó 2011. június 6-ra keltezi az eseményt, amelyről korábbi híradások, mint  2011. június 11-én megtörténtről tudósítottak. (http://kuruc.info/r/6/80511/)
A videó youtube-os megosztójának felhasználóneve justiceforeurope, ami – lehet, hogy nem véletlenül – egybeesik a trianoni és a párizsi béke fölülvizsgálatát kezdeményező petíció címével (http://mvsz.hu/index.htm#igazsagot). Terjesztői kérik az angolul beszélő magyarokat, hogy szálljanak bátran vitába Magyarország igazságáért a videó fórumán.
https://www.youtube.com/watch?v=OV1XtK93tow

MVSZ Sajtószolgálat
7279/110901

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése