2011. szeptember 6., kedd

Köszönet az I. Csókakői Fejér Vásárban nyújtott kimagasló teljesítményért és megértésért

Mottóként és üzenetként mindenkinek,
s főként azoknak, kik a kuruc.infón olvasható írás miatt feszengenek!
A "fejérek"  szót nem szegnek, szót nem facsarnak, nem ferdítenek-fordítanak,
szót sem vonnak meg és vissza, adott szót sem hárítanak.
A "fejérek" tévedhetnek, de tisztá(zat)talanságot nem támogatnak.
A lehetőség a szószegésre és -tartásra is mindig adott.
Minket az előbbi helyett, az utóbbi választott.

CSÁK KŐVÁR A CSÁKKŐ VÁRA: nem CSAK KŐ VÁR A CSÓKAKŐ VÁR aljában, CSÁKKŐ-VÁR alján


Az I. Csókakői Fejér Vásár és Hun-Magyar Hagyományőrző Találkozón részt vett közösségek, szervezetek, egyesületek tagjaihoz, képviselőihez és magán személyekhez:
Alkotmányos Műhely, Dr. Bakos Batu, Dr. Balogh Sándor (USA), Dr. Bogár László, Csókakői Barkóca-Berkenye Néptánc Együttes, Csókakői Hunok, Csókakői Szabad Királyi Íjászok, Csókakői Szent Donát Borrend, Csőszi Történelmi Haditorna és Hagyományőrző Egyesület, Dégi Bokréta Néptánc Együttes, Fejér megyei Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), Fejér Szövetség, Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület, Fehérvári Huszárok Egyesülete, Fetzer János, Föl(d)dobolók, Hungarikum Zenekar, Ikarusz Néptánc Együttes, Ináncsi József, Dr. Kiszely István, László Andrea, Magyar Királyi Kardforgatók Rendje - Hondi Szondi György SE, Magyarok Nagyasszonya Szent Korona Lovagrend, Magyar Nemzeti Gárda, Malom Bendegúz, Őrzők Rendje (Várpalota), Rozgics Mária, Szántai Lajos, Szittya Lovas Egyesület, Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség (TAHSZ), Vértesalja Gyermekei, ...
... és utoljára, de nem utolsó sorban, a Fejér Szövetség által eleddig egyes-egyedüliként elfogadott és elismert (alkotmányos és törvényes, azaz legitim) országgyűlési képviselőhöz, a 2010. március 28-án, Virágvasárnap 200 megjelent megyei polgár előtt polgárjogi szerződésben visszahívást vállalt és a szerződésben vállaltak megerősítéseként a megjelentek és a Szent Korona másolatának jelenlétében a Szent Koronára és a magyar történelmi alkotmányra  esküt tett Dr. Rozgonyi Ernő Képviselő Úrhoz.

Kedves Barátaim és közreműködők, fellépők és vásározók, szervezők és résztvevők!
Nem vonzottunk éppen többezres tömegeket, de aki részt vett, az - remélem - nem bánta meg.

A Fejér Szövetség nevében nagyon nagy tisztelettel köszönöm meg minden fellépőnek, előadónak, vásárosnak, minden szervezőnek és közreműködőnek az áldozatos, egyesek részéről már-már emberfeletti teljesítményt vagy a legkisebb hozzájárulást is a rendezvény sikeréhez.

Köszönjük a csókakői önkormányzatnak és lakosságnak a lehetőséget.


Köszönöm a magas szintű fegyelmet és figyelmet, türelmet és megértést szinte kivétel nélkül mindőtök részéről! Remélem, nem okoztunk csalódást, s nem ígértünk olyat, amit nem tudtunk tartani a tőlünk megszokott módon.

Köszönöm a megértést a délutánra jócskán - egy óránál többet is - csúszó előadó jurta menetrend és időnként a füves program csúszása miatt is.

A színpadi műsornál tudtuk leginkább tartani az ütemet. Legközelebb, talán ez is jobban mehet.

S milyen érdekes az élet, ha lélekkel és nem írásbeli szerződéssel üzemel?!

Miközben egyetlen országos hírű előadónk, fellépőnk sem neheztelt amiatt, hogy bizony, időnként nekik is várniuk kellett, hogy sorra kerüljenek, (sőt) azonban - nem ünneprontásként, hanem a tisztán látás érdekében - éppen a színpadi programban akadt egy igen fiatal és heves természetű fellépőnk, akit a fejérek nem szívesen látnak egy időre, aki sértő módon nyilvánult meg az értünk már nem először szívvel és lélekkel dolgozó László Andreával és László Mihállyal szemben, majd velem szemben is. Lenyelte Mihály is és én is, és csapatát a történtek ellenére a legnagyobb tisztelettel kiáltottam fel a közönségnek. Sajnos a terhelés és fáradtság miatt, Mihály és én sem tudtam példaértékű higgadtsággal kezelni az esetet, ezért jobb, ha - először kell ilyet írjak, de kell, hogy - nélkülözzük a társaságát egy időre. Legalábbis addig, amíg mi nem leszünk képesek nem felülni egy - megalapozatlanul magabiztos - heveskedőnek még egy pillanatra sem.

Kedves Barátaim!

Az, amit teremtettetek, különösen értékes. Ma, miután a szertűz kormos körén kívül semmi, de semmi nyoma sem maradt a rendezvénynek a Csókakő-váraljai téren, miközben a színpadot szereltük széjjel és vittük a következő helyszínre, mégis minden a várnapokra és a találkozóra emlékeztetett.
Beszélgettem több vár közelében lakó csókakőivel, s mindannyian le vannak nyűgözve azért, ami a várnapokon és különösen e vasárnapon eléjük tárult.

Nélkületek ez nem jött volna létre, ez nem lett volna lehetséges.

Nem voltunk, vagyunk és leszünk hibátlanok, mi fejér megyerek, székely szaka-szkíta-székita hun-avar-magyarok, avagy akár jászok vagy besenyők, palóc-maróc vagy gara-, dara-úzok, de tisztességesen teremtők lehetünk még, s maradunk is még, amíg együvé avagy összetart(oz)unk!


Legközelebb szeptember 25-én, Soponya-Nagylángon, a Szent Mihály Napi Vásáron találkozunk, akivel csak tudunk.

Szeretettel várunk Benneteket oda is. Nagyon számítunk a megyebéli és különösen, a közeli települések képviselőire.
A feltételeket már ismeritek, részletesebbet néhány nap múlva üzenhetek. Addig is jelentkezzetek, ha tehetitek!

Isten megáldjon Benneteket!
Ferenc (az öreghegyi)

Válaszlevelek:

Kedves Márta!

Még egyszer nagyon köszönöm a lehetőséget, nagyon jó társaság jött össze.

szeretettel: bogárlászló
----------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Boór Ferenc!
Nagyon köszönjük fáradozásodat. Én, mint külső szemlélője az eseményeknek vagyis a vendég látásban kürtős kaláccsal láttam el a kedves vendégeket, úgy láttam, hogy színvonalas volt az egész. Semmilyen intrika, csúszás nem rontotta a rendezvény minőségét.
Ferenc, ha valaki ilyen hagyomány teremtő magyar vásárra (vállalkozik), amelyen műsor is van, az a szívét nyitottan hozza felénk, tudod, aki tőlünk kalácsot vesz, az csak jó ember lehet, az nem keresi a hibákat.
Ne aggódj, a következő még jobb lesz "magyar az ki sors közösséget vállal a magyarral"
Ha a jó Isten is úgy akarja, vasárnap ott leszünk Soponyán. Csodálatos az a hely is, mint minden szeglete nagy Magyarországnak, mert az őseink tudták, hogy hol kell letelepedni, mert hosszú távon gondolkoztak, gondoltak a sok-sok évtizedes évszázados jövendőinkre is. S a jó Isten is jókedvébe teremtette ezt a földet, Szent István királyunk a szűz Anyánk oltalmába ajánlotta országunkat így csak hálásak lehetünk eleinknek.
Ezeket a dolgokat meg kell tartani és teremteni rá újat, a fa a legjobb példa, ahogy az új szép hajtásait, termőit hozza.
Tisztelettel:
Sárosi Anna Ágota kürtőskalács készítő cukrász ev.
----------------------------------------------------------------------------------
Kedves Ferenc!
Nagyon is rendben volt minden. Gondolom nem a mi véleményünk számodra az újra erőt adó, de fontos, hogy mi vásározók az említett feszültségből semmit sem vettünk észre, tehát a látogatók  sem, felhőtlen időben ragyogó folyamatos műsorok, ez jött át nekünk. Valóban kevesebben voltak, de ezt a tapasztalataink mutatják, hogy kevesebb a családoknál ebben az időszakban a kulturális programokra szánható pénz.  Személyes elnézést kérek, hogy este még kértünk egy kis türelmet az összepakoláskor a villanyosoktól, de nem tartottuk illendőnek, hogy a szertartást zavarjuk a kocsi csipogójával a ki-be pakolásunkkal. Természetesnek veszem a kitartásunkat abból a tekintetből is , hogy az utoljára maradtak kéréseit is még teljesítettük ami őszintén szólva eléggé hátráltatott minket  a levonulásban. Személyes jó kapcsolatunk Bendegúzzal is tiszteletet parancsolt, nem beszélve róla hogy 3 napos munka után megpihentünk a szertartási tűz áhítatában.
A napi programokból ezt sikerült igazán átélni. Köszönjük. Szeretnénk részesei lenni a programjaitoknak, ha a már leszervezett programjaink lehetővé teszik, mennénk, de a profilunk megbeszélést tesz szükségessé. Soponyára is van még szabad hétvégénk, ha meghívtok, szeretettel, szívesen mennénk.
 
Üdvözlettel: Karsai Marika és Kornél 
Finom kürtöskalácsunk, hagyományos lángosunk és szalagos fánkunk mindenki ínyére van, volt és reméljük, lesz is! :)
----------------------------------------------------------------------------------
Kedves Ferenc!

Bár anyagilag gyengére sikeredett, nem bántam meg az utazást, mert igazán jó hangulatú, bensőséges rendezvény volt gyönyörű környezetben, kedves emberek társaságában.
Örülök hogy Véletek lehettem! Köszönettel: lné. Járai Ágnes
----------------------------------------------------------------------------------
Kedves Marcsi és Ferenc (az öreghegyi) !

Úgy gondolom, nekünk árusoknak kell megköszönnünk a lehetőséget, hogy illő környezetben, s olyanok közt lehettünk, akik pont ugyanúgy gondolkodnak, ahogy mi!
Másodszor lehettünk Veletek, s tudom, bizton tudom, hogy harmadjára is pont ugyanezt, a mindent felülmúló segítséget, de legfőképpen szeretetet kapjuk majd.
Ezúton szeretnék jelentkezni a szeptember 25.-i rendezvényre, Soponya-Nagylángon, a Szent Mihály Napi Vásárra.

Még egyszer mindent köszönök.
Az együvé tartozás szeretetének ölelésével:
Sághy Zsuzsanna
Mézeskalács készítő és Népi Játszóház Vezető
----------------------------------------------------------------------------------
Kedves Fejér Szövetség minden hangyaszorgalmú tagjának!
Köszönetet mondunk Nektek a Csókakői Vásár jó légkörű és színvonalas megrendezéséért.
Szeretettel:  Csilla és Fetzer János (TAHSZ szervezők)
----------------------------------------------------------------------------------

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése