2011. szeptember 26., hétfő

EU képviselőinket valóban erre hatalmaztuk fel? Kit képviselnek?

A magyarok is kivonultak az ENSZ-közgyűlésről
2011.09.23.  MTI - Hír24
 
A képviselők akkor álltak fel, amikor az iráni elnök arról kezdett beszélni, hogy az USA mindenkit szankciókkal és katonai fellépéssel fenyeget. (AFP)
Kivonultak a nyugati - köztük a magyar - diplomaták csütörtökön az ENSZ-közgyűlés ülésterméből Mahmúd Ahmadinezsád beszéde alatt, amikor az iráni elnök azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az Irak és az Afganisztán elleni támadás ürügyéül használta fel a 2001. szeptember 11.-i terrortámadásokat.

A magyar diplomaták kivonulása az Európai Unió előzetesen egyeztetett álláspontja alapján történt - tájékoztatta az MTI-t Tóth József, a külügyminisztérium New Yorkban tartózkodó sajtófőnöke.

Az uniós diplomaták, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan elhatározták, hogy a távollétükkel tüntetnek, ha Ahmadinezsád ismét Washingtont vádolja meg a "9/11" megszervezésével, tagadja Izrael állam létjogosultságát, vagy a holokausztot.

Az amerikai és az európai képviselők akkor álltak fel a helyükről, amikor az iráni politikus arról kezdett beszélni, hogy "arrogáns hatalmak" mindenkit szankciókkal és katonai fellépéssel fenyegetnek meg, aki megkérdőjelezi szeptember 11.-ét vagy a holokausztot.

Értjük a hírt? Vannak dolgok, amik vizsgálaton, elemzésen és igazságkeresésen felül állnak, sőt, szóba sem hozhatók. Értjük. Minden egyet nem értés az uniós elvárással szemben "szalonképtelen"! Hja kérem?! Aki az EU szalonban érzi jól magát, annak azért tenni kell!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
2011/09/26/01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése