2011. szeptember 10., szombat

Budapesti tüntetés Izlandért ma - 2011. szeptember 10-én 14 órakor

Szimpátia - Szeretet Demonstráció
2011. szeptember 10., 14 óra
Budapest XII. kerület, Királyhágó tér - Izland konzulátusa mellett

"A teljes pénzügyi csőd után a lakosság – bár békés tüntetésekkel – a jobboldali liberális kormányt eltávolította. Amikor a helyébe lépett baloldali kormány meghirdette az államadósság kifizetését, azt a kormányt is a tömeg azonnal menesztette. Népszavazás történt a bankok államosításáról és az államot terhelő adósságok egyszerű törléséről. Kiderült ugyanis, hogy Izland lakossága a kapott kölcsönök többszörösét a nemzetközi bankoknak már régen kifizette. Azok viszont ennek ellenére még, a kifizetett összegek többszörösének a folyósítását követelik. A lakosság 93%-a a népszavazásnál az "ebből elég volt!" jelszóra szavazott. A bankok tehát állami kézbe kerülnek és a tervezet szerint az új Nemzeti Bank, belföldi használatra, kamatmentes pénzt fog forgalomba hozni. A jelzések szerint, a kormány ezzel a rendelkezéssel a költségvetését megduplázza, ugyanis eddig az adóbevételek felét az államadósság kamatterheinek a kifizetése vitte el minden évben. Ezért volt szükség az igen kegyetlen "megszorításokra", amit most a nép megelégelt." - (Országh József levele)

Az Emberiseg.hu 2011. szeptember 10-e, szombat, délután 14 órára Szimpátia-Szeretet-Demonstráció elnevezéssel békés gyűlést tart Izland konzulátusa előtt. A gyülekezés célja, hogy szeretetünkről és szimpátiánkról biztosítsuk Izland népét, amiért hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot, azzal, hogy NEM-et mert mondani bankoknak, és képes volt egy vér nélküli forradalommal valódi változást kieszközölni.
 
Az összejövetelre mindenkit szeretettel várunk, aki e békés cél megvalósítása érdekében csatlakozik hozzánk. A szervezők elhatárolódnak minden ellenséges, gyűlöletkeltő megnyilvánulástól, provokációtól, hiszen nem valami ellen, hanem valami mellett szeretnénk tüntetni.

forrás: Kutasi Blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése