2011. szeptember 5., hétfő

Kőbányáról "Kert-Magyarország felé", de hogyan?

Az fmh rovatán is olvasható, hogy most, kedden is lesz

Hétvezér Est a Műhelyben

Székesfehérvár - Matyasovszki Gábor, a Magyarok Szövetsége Kőbányai Szervezetének vezetője lesz Fejér Szövetség 93. Hétvezér Estjének vendége szeptember 6-án, kedden este 19 órától, a Műhely kávézóban.

2011. szeptember. 05. hétfő | Szerző: fmh.hu

Ha kedd, akkor „Hétvezér Est”

Matyasovszki Gábor a Magyarok Szövetsége Kőbányai Szervezetének vezetője, a nemzetegyesítés fáradhatatlan harcosa.
Azt vallja, hogy a nemzeti összefogást nem lehet felülről kezdeményezni, hanem helyben kell létrehozni az erős kis közösségeket. Ezt egészen egyszerűen úgy fogalmazza meg a HUN TV „Sorsunk alakítói” c. műsorában, hogy „Kicsiben nagyobbat lehet tenni, mint nagyban”
Ez a kis kőbányai közösség először egy kemencét épített a helyi általános iskolában, ahol hetente együtt sütik a kenyeret és kalácsot a gyerekekkel, a szülőkkel. Így a gyerekek láthatják, a kenyér elkészülésének folyamatát, saját maguk formálhatják a kalácsot, majd közösen fogyaszthatják el egy előadással egybekötve.
A közös munka, kemencében égő tűz összehozza az embereket, közösségformáló, tanító szerepe van, önellátásra nevel, amely, egyfajta kiutat jelenthet a jelenlegi gazdasági helyzetből.

A keddi „Hétvezér –Est” előadásban arról is hallani fogunk, hogy a „kis csapat” azóta továbblépett és több hektár földet bérelt, amelyet elkezdtek közösen művelni, és csatlakoztak „A falu élesztése” programhoz. Hogy ez milyen módon sikerült, megtudhatjuk Gábortól az est folyamán.
A példájuk lelkesítő, hiszen, ha a budapestieknek sikerült a várostól 60 km-re lévő földeken megszervezni a munkákat, akkor ez a vidéken élőknek is kell, hogy sikerüljön.

A 93. előadás helye: Műhely Kávézó, Székesfehérvár, Ady Endre utca
Időpontja: 2011. szeptember 06. (kedd) 19:00-21:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése