2014. június 25., szerda

Levelesládánkba pottyant történelem óra - nem törtélemenóra

Így kezdődött, de sajnos máig tart!

Legalább mi, itt néhányan felidézhetnénk a kereken 100 évvel ezelőtt történt hadi eseményeket és végül az I. Világháború befejezését, amikor a győztes hadseregeink mindhárom fronton visszaverték az ellenségeket és egészen hazáig kergették a betolakodókat. Antant volt a neve az ellenségnek; a mai nevén: E.U.
TISZTELET A HŐSÖKNEK !!!
 

TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS ÉS A VALÓS TÉNYEK


Amikor a magyarság számára fontos keresztény ünnepeket nézzük, sokszor azt látjuk, hogy a szocializmus óta célirányosan valamilyen másik emléknapot tartanak ezeken az ünnepnapokon. 

Ezen logika alapján 2014-ben ismét megpróbálnak elfeledtetni egy nagyon-nagyon fontos tényt; 1914-ben, tehát kereken 100 éve tört ki az I. világháború! 
Nézzük, mi mindenről kell most is a figyelmet elterelni .... 

Rá lehetne kérdezni, Linder Béla, akkori hadügyminiszter hogy mondhatta a háború legfontosabb időszakában, hogy "Nem kell hadsereg többé. Soha többé katonát látni nem akarok. Fegyvert többé szolgálaton kívül nem viselünk, sem tisztek, sem legénység". Ezután hetekig lőtték minden fronton a Linder Béla által tétlenségre kárhoztatott magyar hadsereget - rengeteg katona halt meg értelmetlenül. 

Lehetne elemezni, hogy Demecser mellett a Székely hadosztály hogyan tette le a fegyvert, miközben keletről a román csapatok, nyugatról Kun-Kohn Béla Vörös hadserege támadta hátba... Magyarországon, magyar csapatokat, ... 

Erről miért nem tanulunk az iskolában? Kinek az érdeke ez a nagy hallgatás? 

Majd 2014-ben minden héten bemutatják a Sorstalanságot, amiben azt látjuk, hogy 14 évesen haláltáborból haláltáborba kerül, és bár 14-éves, mégsem gázosítják el sehol. 

Olaszországban 2014 egyébként emlékév lesz, amiben méltósággal emlékeznek többek között a magyar katonák bajtársiasságáról. Értetlenkedve fogják Magyarországot figyelni az olaszok, miért nem szállítják haza a több ezernyi, mai napig a Doberdó környéki templomok kriptáiban, bezsákolva heverő magyar hős holttestét. Akkor idehaza Anna Frankról fog mindenki beszélni. 

(Arról szintén nem beszélhetünk, hogy a kicsi Anna Frank naplója golyóstollal íródott, amit akkor még fel sem találtak! Meg Anna Frank apukája összeveszett egy íróval, mert nem tudtak megegyezni a sikerkönyv tiszteletdíjáról! A vitát New Yorkban a bíróság döntötte el; hát ez elég kellemetlen tény, mert hát akkor ki is írta a könyvet?) 

Senki nem fogja megkérdezni a legfontosabbat; a magyarok 1918. november 2.-án megkötötték Magyarország ezeréves határait garantáló békeszerződést az olasz Diaz főparancsnokkal... 

Erre Károlyi Mihály a sleppjével villámgyorsan kiutazott Belgrádba, és 1918. november 8-án Magyarországra nézve új, katasztrofális békét kötött, Franchet D. Esperay tábornokkal. A francia tábornok sorba állítja a küldöttséget, végigmegy előttük és legelső, - azóta legendás és sokatmondóvá vált - szavai ezek hozzájuk "Maguk itt mindannyian zsidók?". 

Azért nem lehet Tormay Ceciléről utcát elnevezni, mert "Bujdosó könyv" című könyvében pontosan dokumentálta ezt az időszakot. Ha mindezt megtárgyalnánk, feldolgoznánk akkor robbanna a bomba: TRIANON!!! 

Nos, akkor hogyan volt az, hogy az I. Világháború ÖSSZES FRONTJA a történelmi Magyarország ezeréves határain kívül volt, és mégis elvették e területünk kétharmadát... Aztán az I. Világháború 1914-től 1918-ig tartott, de csak két év múlva, 1920. június 4.-én kötötték meg a Trianoni békediktátumot! Mi történt ez alatt a két év alatt?

Ezek érdekes kérdések lennének. 

Nekünk mindig csak a lelkiismeret-furdalás, vesztes csaták, a szégyen jut?!
A magyarokat összeugrasztották a kettős állampolgárság miatt 2004. december 5.-én. Ez a szégyen napja. De arról mikor beszélünk, hogy a magyar hadsereg 1916. december 6-án elfoglalta Bukarestet, Románia fővárosát?? (...) 

Nos, érdekes lesz ez a 2014-es év, a megemlékezések, évfordulók tekintetében! 

---- eddig a levél ---- 

Lehet nyomozni, mert hogy azt azért lehet. Meg gondolkodni is. Már annak, akinek szabad, azaz akar. 

Továbbította a Fejér Szövetség Sajtószolgálat 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése