2012. március 2., péntek

Petíció a vidékfejlesztésért - Kajászó, 2012.02.28.

N y í l t   l e v é l

A Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Elnökének
Font Sándor Úrnak

Tisztelt Elnök Úr!

Az NFA pályázatok nyilvánosságtól elzárt bírálata és azok „eredménye” sem a Vidékfejlesztési stratégia, sem a Darányi terv célkitűzéseit nem veszi figyelembe. 

Ezért kérjük /követeljük/, hogy
  • az Országgyűlés azonnal függessze fel az NFA pályázati elbírálást, 
  • kérjen jelentést a pályázatok eddigi elbírálásáról különös tekintettel arra, hogy vannak-e a nyertesek és elbírálók között összeegyezhetetlen érdekkapcsolatok, 
  • vizsgálja felül az eddigi döntések törvényességét, szabályosságát 
  • és azt, hogy a pályázati feltételek és döntések mennyire vannak összhangban a vidékstratégia és Darányi terv célkitűzéseivel,
  • s a vizsgálatba vonják be dr. Tanka Endre professzort és kérjék fel véleményezésre dr. Ángyán József képviselő urat, valamint az általuk javasolt szakértőket!
  • Amennyiben a végrehajtás során valóban törvény- vagy szabálysértés történt, a felelősöket vonják felelősségre! A szabálytalanságot elkövetőket, a közreműködőket haladéktalanul távolítsák el a végrehajtásból!
  • Rendeljék el az NFA részére, hogy a felszabadult területekre egy gazdasági évre kössék meg a hasznosítási szerződéseket, hogy a földek ne maradjanak parlagon!

Tisztelt Elnök Úr!

Várjuk a Bizottság gyors és hathatós intézkedését.

Kajászó, 2012. 02. 28.

Kajászói és Váli gazdák

S a jelenlévők kivétel nélkül aláírták!
Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület (Fejér Szövetség) képviselői is, amelyet a Fejér Szövetség Elnöksége is megerősített.

Fejér Szövetség Elnöksége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata
2012/03/01/03

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése