2012. március 31., szombat

A vörös szócsőnek szélsőséges, ami természetes

A Népszabadságban a bolsik nem értik a helyzetet. Miközben megírják a tényeket, a sápítozáson kívül, hogy egy fideszes polgármester nem tartja szélsőségesnek azt a lobogót, amely a címerünk jobboldalán (szemből nézve bal) díszeleg, s ami - például - Spanyolország legmegbecsültebb királynéje (házi feladat a cikk szerzőjének: kiről is van szó?) sírján is szerepel (gyengébbek kedvéért ezt hívják árpádsávosnak), s amire büszke lehet minden magyar ember, szóval miközben sápítoznak tudatlanul, semmi értelmes kivetnivalót nem találtak a rendezvényen, ezért mi marad, hát "szélsőségeznek".

Bár az igaz- és helyesírást a szerzőnek még gyakorolni kell! Ugyanis az egyetlen kifogás, amit az igen felemelő eseménnyel szemben magából kitermel nagyon siralmas. Nem érti, hogy az általa igen szélsőségesen szélsőségesnek nevezett és nem betiltott Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalommal és a Magyar Nemzeti Gárdával hogy is mutatkozhat egy polgármester, s főként egy olyan szervezet (nevezetesen a Fejér Szövetség) által rendezett eseményen, amelynek levezetője merészelt törvényes jogaival élve szólni a Hősök terén barátaihoz, a Gárda Szövetség tagjaihoz, kik segítenek a TV és a Népszabadság tudatrombolásáról a valós életre szoktatni az embereket. S mi több, kihagyva vagy pontatlanul, sőt, a helyesírás szabályaira fittyet hányva, csupa kisbetűvel nevez meg számos - nem tudom, hogy számára szélsőséges vagy sem, de kit is érdekel (?!) - sok évtizede bejegyzett szervezetet, mint a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesületet, vagy a Magyar Kardforgatók Rendje - Honvéd Szondi György Sport Egyesületet.

Még szerencse, hogy nem figyelt eléggé és így nem írt meg még csupa kis betűvel további szervezeteket a két tucatból, avagy egyébként pedig - bevalljuk, hogy - némi büszkeséggel tölt el minket ez a "nemecsek" ízű szándékos elütés.

Minden elismerésünk a szerzőnek, kinek közismert szándéka ellenére a cikkből megértheti minden olvasó, hogy az ócska lejáratásnak is lejárt az ideje. Aki nem hiszi, meglátja.

Megjegyezzük, ha nem vette volna észre (dehogynem!), a Fejér Szövetség meghívását elfogadva nemcsak Cser-Palkovics András, de Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke is részt vett és beszélt az általa - kijelenthetjük, hogy nagyon szélsőséges módon - "leszélsőségezett" szervezetekhez. Nem akarja a cikk írója esetleg megkérdezni őket is, hogy társulnak-e ehhez a szélsőségesen szélsőségesező véleményéhez? Vagy tán a Székely Nemzeti Tanács és a csíkszeredai polgármester is szélsőséges?

Olvasnivalók a cikk szerzőjének és mindenkinek, akinek ez az igen sekélyes sápítozás esetleg tetszett:
Orbán Éva: Amit az Árpádsávos zászlóról illik tudnunk
Radics Géza: Nemzeti jelképeink és magyarságismeretünk alkotóelemei
Tóth Imre: Magyar Őstörténet, avagy nem jöttünk mi sehonnan sem
Magyar Adorján: A lelkiismeret aranytükre

Többet nem segíthetünk a gyenge elméjűeken, minthogy törekedjenek a szélsőségből kikecmeregni végre. S ekkor még nem is éltünk azzal a jogos gyanúval, hogy az oka e sületlenségnek, nem is fogyatékosság, hanem valami egészen romlott és fertőző szemlélet, amelyből nekik kilábalni, úgy tűnik, sokkal nehezebb lesz, mint egy szegény, de igaz és okos embernek.

Lássuk és olvassuk a Népszabadságban megjelent magasröptű böffenetet!

Cser-Palkovics teljesen begárdult

Árpádsávos zászlók, gárdista és más hasonszőrű szervezetek társaságában szónokolt a fideszes Cser-Palkovics András. Nevezett személy Székesfehérvár polgármestere, parlamenti képviselő. Eddig nyilván elkerülte a figyelmét, hogy a Fidesz mennyire keményen küzd a szélsőjobb ellen.

Czene Gábor| NOL| 2012. március 31. |
forrás: Népszabadság: http://nol.hu/belfold/cser-palkovics_teljesen_begardult 


A sajnálatos belpolitikai események jó ideje egészen más irányokba terelik a közérdeklődést, a magunk részéről azonban nem szeretnénk, ha a feledés homályába veszne egy jeles ünnepség: nemrégiben székelykaput avattak Székesfehérváron, a maroshegyi körforgalomban.

A székelykapu állítását a „kivitelezés gazdájaként” a Fejér Szövetség kezdeményezte, ehhez csatlakozott a székesfehérvári és a csíkszeredai önkormányzat. Az említett szövetség nézeteiről legyen elég annyi, hogy a szervezet szószólója március 17-én, a Magyar Nemzeti Gárda rendezvényén lelkesült beszédet mondott a Hősök terén.

Nem sokkal később, a székelykapu avatásakor ugyanő volt a ceremóniamester.

Az ünnepség történetesen egy iskola, a Vörösmarty Mihályról elnevezett szakképző udvarán kezdődött. Állt a jurta, lobogtak az árpádsávos zászlók.

A Fejér Szövetség szószólója a színpadról meghatottan köszöntette a jelenlévőket: a Trianon Társaságot, a Történelmi Vitézi Rendet, szittya lovas és íjász hagyományőrzőket, királyi kardforgatókat, valamint olyan szervezeteket, mint például a Jobbik, a Toroczkai-féle Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Magyar Nemzeti Gárda.

A felsorolást hallva Cser-Palkovics András fideszes politikus – Székesfehérvár polgármestere, parlamenti képviselő – a feszélyezettség legkisebb jelét sem mutatta. Nem győzött mosolyogni és tapsolni. Szónoklatot is tartott, amelyben reményét fejezte ki, hogy lesz még néhány hasonló akció, amely a „civil szervezetek és az önkormányzat” összefogásából fog megvalósulni.

Az, hogy Cser-Palkovics remekül érezte magát ebben a társaságában, minden bizonnyal csüggedéssel tölti el a Fidesz vezérkarát. Hisz a kétharmados kormány és a kormányzó párt – tudjuk jól – semmiféle közösséget nem vállal a szélsőjobboldallal. Sőt: erejét megfeszítve küzd ellene.

Erre tessék! Orbán Viktor számára különösképpen fájó lehet az eset, amelynek pont Székesfehérváron, a miniszterelnök szűkebb hazájában kellett megtörténnie.

A körforgalomban felállított székelykapura máskülönben felkerült a szöveg: „Nem jöttünk mi sehonnan sem”.

Ami a Fejér Szövetség közlése szerint arra utal, hogy elődeink nem holmi ázsiai tájakról érkező honfoglalók – a magyarok mindig is itt éltek. A Kárpát-medence őslakosai vagyunk.
Csupán a hasonló akciókban reménykedő Cser-Palkovics miatt jutott eszünkbe a kérdés: ez már a Fidesz hivatalos álláspontja?

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése